У Черкасах розпочато процедуру акту щодо підвищення вартості проїзду у маршрутках

У Черкасах розпочато процедуру акту щодо підвищення вартості проїзду у маршрутках

Сьогодні виконком підтримав проект рішення про початок регуляторної процедури щодо підвищення вартості проїзду у міських автобусних маршрутів. Згідно з процедурою, впродовж найближчих п’яти днів має бути оприлюднено відповідний документ. Після цього – протягом наступного місяця триватиме збір пропозицій та зауважень від громадськості міста. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської міської ради.

Як розповіла на засіданні виконкому заступник директора департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Людмила Гуріненко, винесення відповідного проекту рішення ініціювали перевізники. У своїх розрахунках вони наполягають на необхідності підвищення тарифу на проїзд у маршрутках, апелюючи на зростанні ціни на пальне, запчастини, витратні матеріали. А також – розміру мінімальної заробітної плати, яка з наступного року сягне з 3200 до 4100 гривень.

Водночас Людмила Анатоліївна проінформувала присутніх, що під час перевірки пасажиропотоку на міських автобусних маршрутах було виявлено істотне відхилення у даних, які вказали перевізники, та існуючій ситуації. А саме, як зафіксував моніторинг, кількість реальних пасажирів, які користуються послугами міських автобусів, у кілька разів вища, ніж вказана у документах, які подали перевізники до Черкаської міської ради.

Тож, зі слів Людмили Гуріненко, якщо враховувати цей фактор, то виникають сумніви щодо достовірності поданих обрахунків та необхідності у піднятті тарифу.

Нагадаємо, що попередньо перевізники заявляли, що для беззбиткової діяльності тариф на перевезення у міських маршрутках має складати близько семи гривень. Хоча їх задовольнить підняття тарифу навіть до п’яти гривень. Нині він складає чотири гривні.

Також про необхідність підняття тарифу на проїзд вже говорить і КП «Черкасиелектротранс», подавши до міської ради відповідні розрахунки. Йдеться про підвищення з двох до 2,7-3 гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x