У Черкасах планують відкрити один з найбільших в Україні жіночий кризовий центр

У Черкасах планують відкрити один з найбільших в Україні жіночий кризовий центр

У Черкасах планують відкрити один з найбільших в Україні жіночий кризовий центр

На сьогодні приміщення для Черкаського жіночого кризового центру, який рятуватиме постраждалих від домашнього насильства, вже виділено, але потребує значного ремонту. Про це повідомили представники БО «Черкаська мережа» під час підсумкової прес-конференції, яка відбулася 22 грудня у прес-центрі «Нової Доби».

– Коли жінки перебувають у кризовій ситуації, мають знайтися люди, які простягнуть їм руку допомоги, адже самостійно дуже складно впоратися з проблемами та викликами життя. У лютому нам було надано на пільгових умовах приміщення у 600 квадратів. Коли воно буде у тому вигляді, в якому ми його уявляємо, – це стане найкращий жіночий центр в Україні. Наразі вже зроблена проектно-кошторисна документація приміщення. Сума вражаюча – 4,5 мільйони гривень, – розповідає голова правління БО «Черкаська мережа» Олена Стрижак.

У Черкасах вже діє жіночий кризовий центр, який нині займає одну невелику кімнату. У центрі працюють досвідчені психологи, соціологи та юристи. Працівники закладу допомагають жінкам, які потрапили у скрутні життєві обставини, відновити документи, працевлаштуватися, оформити соціальні виплати, а також влаштувати їхніх дітей у дитячий садок або дошкільний заклад. Черкаські волонтери також долучаються – підтримують фінансово та приносять речі й продукти.

– За 2017 рік у нашому центрі проживало 25 осіб, з них – 11 дітей. Наразі у центрі в одній кімнаті проживають семеро жінок з дітьми. Ми розширюємося, активно ведуться ремонтні роботи в нашому новому приміщенні. Але не вистачає фінансування, аби швидше закінчити роботу і розмістити вже у новому приміщенні всіх бажаючих жінок з дітьми, – зазначає Ольга Волкова, керівник Жіночого кризового центру для постраждалих від домашнього насильства.

Адміністратор центру Анжеліка Бузовська зауважила, що співробітники закладу не тільки надають «дах над головою» жінкам, котрі звертаються, а й допомагають їм морально відновитися.

– В нашому центрі є послуга – «тут і зараз». Тобто, щоб у нас жити, не треба заповнювати анкети та збирати документи. Ми приймаємо жінку з усіма труднощями. Надаємо першу допомогу – психологічну, щоб людина прийшла в себе. До нас звертається багато жінок, яким не потрібне саме місце проживання, але вони потребують психологічної підтримки й спілкування, яке ми надаємо.

Олена Стрижак додала, що у центрі також планують надавати допомогу підліткам з ризиковою поведінкою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x