Відбулася зустріч ветеранського активу Чорнобаївщини

Відбулася зустріч ветеранського активу Чорнобаївщини

Рік, що минає, підсумувався для ветеранської організації Чорнобаївщини плідною зустріччю голів первинних організацій ветеранів усіх населених пунктів району.
Голова Чорнобаївської районної ради ветеранів Віталій Момот провів зустріч у новому форматі. За круглим столом у неформальній обстановці, яка налаштувала присутніх на відвертість та бажання і щиро висловитися, і почути колег, керівники первинних ветеранських організацій порушили ряд проблемних питань.
Йшлося про діяльність всієї районної організації ветеранів в цілому і про кожну первинку зокрема. Увагу зосередили й на питаннях співпраці представників ветеранської організації з місцевою владою та керівництвом сільськогосподарських підприємств у громадах щодо надання соціальних послуг найуразливішим категоріям населення, соціального та медичного обслуговування ветеранів, життєдіяльності сільських ветеранських організацій, про залучення молоді до заходів, які проводяться з ветеранами тощо.
Із вітальними словами до присутніх звернувся голова районної та селищної рад ветеранів Віталій Момот. Він запропонував колегам переглянути фотозвіт зі святкування 30-річчя утворення районної ветеранської організації. Слайдшоу, яке підготував директор Чорнобаївського селищного БК Григорій Супрун, викликало шквал позитиву, адже, завдяки вдало підібраним знімкам, присутні не лише впізнавали себе, а й знову поринули у той день, коли відзначали ювілей організації.

Після цього зустріч продовжилася нагородженням Почесними грамотами Черкаської обласної організації ветеранів за підписом її голови Володимира Веретільника. Відзнаки отримали голови первинних організацій ветеранів Великої Бурімки – Галина Головко, Крутьок – Володимир Колісник, Малої Бурімки – Ольга Тертишник, Вереміївки – Любов Стадник, Красенівки – Євдокія Мозгова та заступник голови Іркліївської ради ветеранів Ольга Кіреєва.
А потім зібрання плавно перейшло в насичене і змістовне спілкування.
Про діяльність ветеранської організації Тимченок люб’язно розповіла її керівник Марія Шара. В селі активно ведеться робота з ветеранами, частими є тематичні вечори, засідання, де на чільному місці – старожили села. Гордістю Тимченок є ветерани Другої світової війни, серед яких – 94-річна Марія Калюніна, яка й досі бере активну участь у заходах, щороку вітає односельчан із Днем Перемоги на мітингу біля Обеліска Слави.

Відбулася зустріч ветеранського активу Чорнобаївщини

Про досвід співпраці з сільською радою та керівництвом сільськогосподарських підприємств повідав голова ради ветеранів Малих Канівець Григорій Нештап. В селі діє літературна вітальня „Журавка”, кілька клубів за інтересами для ветеранів праці. Голова первинки подякував односельчанам, які беруть активну участь у житті села. Особливі слова подяки прозвучали на адресу Нінель Савченко та Ніні Савченко, які згуртовують навколо себе малоканівчан. Так, Ніна Савченко керує „Журавкою”, допомагає односельчанам розвивати свої таланти. За її сприяння, за допомоги інвестора Тома Ван Гоі вийшли в світ збірки поезій малоканівчанки Лідії Науменко. І хоча Ніні Іванівні і самій зовсім нелегко (не так давно пішов за межу Вічності її чоловік, талановита людина, багаторічний художній керівник Канівецького народного хору Микола Савченко), та головною метою її життя завжди була і залишається допомога тим, хто поряд із нею, а в її великому серці − і любов до людей, і чуйність, і безвідмовне бажання підтримати земляків.
Наступна доповідачка – Любов Стадник – очолює Вереміївську первинку лише рік, та за цей час напрацювань має багато. Найбільше вона опікується одинокими пенсіонерами, відшукує можливості всебічної допомоги найбільш вразливим категоріям підопічних, щоб жоден ветеран не залишився поза увагою. Та, мабуть, усіх присутніх на зібранні найбільше вразило відео про роботу драматичного гуртка та колективів художньої самодіяльності у Вереміївці, активістами яких є ветерани села. Самобутні таланти майстерно виступають на кожному заході, знані в районі. А драматичні постановки є родзинкою святкових концертів.
Після виступів про напрацювання вище згаданих первинок член президії, голова первинної організації ветеранів РО „Сільгоспхімія” Ольга Калита привітала всіх присутніх на зустрічі з прийдешніми святами, а Катерин – Годовану з Богодухівки, Радул з Ірклієва, Петраш з Лящівки – ще й окремо і з їх Днем ангела, який святкували не так давно в грудні.
Голова РО ТЧХ Людмила Ковальова приєдналася до щирих побажань, подякувала за опіку над ветеранами та запросила всіх до участі у благодійній акції, яку проводить Товариство Червоного Хреста. Також вона наголосила, що при РО ТЧХ працює Банк одягу, який надає необхідні речі тим, хто цього потребує (звертатися за тел.: (04739)2-37-44, (097)017-43-43).
Учасники зустрічі обговорили подальші плани, обмінялися думками, поділилися досвідом роботи з ветеранами, внесли свої пропозиції щодо подальшої співпраці.

Приємними нотками у спілкуванні однодумців стали авторські твори чорнобаївських поетів − члена президій районної ради ветеранів Антоніни Перехрест і старости селищного чоловічого клубу «Осіннє золото» Василя Копиці.
Вдало доповнили засідання багатих життєвим досвідом професіоналів, які вміють і хочуть працювати з людьми, музичні композиції керівника хору ветеранів праці «Житограй» Чорнобаївського селищного будинку культури, заслуженого працівника культури України Василя Нестеренка.
Подібні по-родинному теплі зустрічі налаштовують на добрий лад, і є прекрасним прикладом для підростаючого покоління. Адже ставлення до ветеранів і до дітей – це дві головні речі, які повинні хвилювати кожного. Бо без цього не буде майбутнього. Ветерани – це живі свідки історії, справедливі, чесні, порядні. За плечима у багатьох – війна, великий трудовий шлях, професійний досвід. І добре, коли жоден із них не покинутий, не забутий, коли він відчуває підтримку і має з ким поговорити про наболіле. А ще краще, коли цей досвід переймається молоддю.

Інна Чмихало

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x