На Чорнобаївщині ухвалили районний бюджет

На Чорнобаївщині ухвалили районний бюджет

Основний фінансовий документ Чорнобаївського району 2018 року затверджений 22 грудня, на ХХІІ позачерговій сесії районної ради VІІ скликання. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Чорнобаївської РДА.

По даному питанню доповів начальник фінансового управління райдержадміністрації Олександр Таранушенко, який повідомив, що дохідна частина районного бюджету запланована в сумі 397,2 млн грн, в тому числі за рахунок власних надходжень районного бюджету в сумі 75,1 млн грн. В зв’язку зі зменшенням у порівнянні з 2017 роком надходження додаткової дотації з держбюджету, майже на 13 млн грн, планування видаткової частини бюджету було дуже непростим.

Так, потреба бюджетними установами була подана більше, ніж на 12 млн грн від наявного ресурсу.

Проте, крім того існує дефіцит по заробітній платі по установах освіти, культури, охорони здоров’я, терцентру, РФОКу в сумі 4,6 млн грн. Дефіцит виник в зв’язку з тим, що не всі сільські ради виділили достатню субвенцію до районного бюджету на утримання закладів, які знаходяться на їх території.
– При уточненні вільного залишку районного бюджету та бюджетів сіл та селища району буде забезпечено призначення по дефіциту по заробітній платі з нарахуванням в розмірі 4,6 млн грн, – зазначив Сергій Джоболда.

На сесії районної ради також затверджено районні програми на 2018 рік, які подані районною державною адміністрацією: «Про районну програму боротьби з амброзією полинистою у Чорнобаївському районі Черкаської області на 2018-2021 роки», «Про програму підтримки розвитку сільськогосподарських кооперативів у Чорнобаївському районі на період 2018-2020 роки», «Про Програму розвитку малого і середнього підприємництва Чорнобаївського району на 2017-2018 роки», «Про районну програму реформування і розвиток житлово-комунального господарства Чорнобаївського району на 2015-2019 роки зі змінами від 31.03.2016, 20.09.2016», «Про районну комплексну програму «Турбота» на 2014-2020 роки».

Всього двадцять другою сесією Чорнобаївської районної ради прийнято 22 рішення щодо подальшого соціально-економічного розвитку району.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x