У Черкасах вшанували пам’ять учасників афганської війни

У Черкасах вшанували пам’ять учасників афганської війни

Сьогодні, 25 грудня, в Україні згадують 38-му річницю введення військ у Афганістан. У Черкасах ветерани цієї війни, їхні рідні традиційно зібралися біля меморіального знаку воїнам-інтернаціоналістам, що на розі бульвару Шевченка з вулицею Святотроїцькою. Тут провели жалобний мітинг за загиблими військовими – бойовими побратимами та поклали квіти до пам’ятника. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському міськвиконкомі.

Розпочалися заходи з хвилини мовчання за всіма полеглими в різних військових конфліктах та воїнами АТО. До вшанування приєднались представники обласної та міської влади.

За словами очільника міської Спілки ветеранів Афганістану Бориса Карганова, афганська війна забрала життя майже 2 400 українців, ще близько 60 – вважаються зниклими безвісті або такими, що потрапили в полон. Загалом же в бойових діях у Афганістані брали участь 160 тисяч військових із України.

– Для нас це надзвичайно важлива і в той же час скорботна дата, – каже Борис Карганов, який потрапив туди у 18-річному віці. – Нам довелося пережити жахіття цієї кровопролитної війни, ми пережили втрати своїх побратимів, бачили каліцтва… Ми ніколи не зможемо забути про це й допоки житимемо, будемо вшановувати пам’ять солдат, які пройшли афганську війну. Навіть після повернення додому за 10 років мирного часу від ран і хвороб померло втричі більше наших побратимів. Бо війна ні для кого не проходить безслідно…

Нині ж чимало воїнів-інтернаціоналістів стали на захист східних кордонів рідної держави. Під час мітингу згадали й про двох Героїв України, які свого часу несли службу в Афганістані, а загинули під час АТО, – Ігоря Момота та Олега Міхнюка.

Цього дня ювілейною медаллю «25 років виведення військ з Афганістану» відзначили Сергія Якимчука, Юрія Ларіна, В’ячеслава Смолянина та Олександра Гриневича.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x