Прикраси, іграшки, подарунки: що актуально на Новий рік

Прикраси, іграшки, подарунки: що актуально на Новий рік

Як відомо, настрій ми створюємо собі самі. Це не вимагає особливих зусиль, надто, якщо незабаром Новий рік, а різноманітного тематичного антуражу на прилавках магазинів – хоч відбирай. Мережі супермаркетів, спеціалізовані магазини сувенірів, шоколаду тощо пропонують перед святами чималий асортимент і прикрас, і елементів святкового декору, і подарункових наборів. Що нині актуально і скільки коштує новорічний настрій, досліджували кореспонденти «Нова Доба».

Прикраси, іграшки, подарунки: що актуально на Новий рік

– Сьогодні новорічна тематика, як бачимо, у тренді. Ми отримуємо багато відповідного товару, – розповідає продавець-консультант спеціалізованого сувенірного магазину в Черкасах Антон Ковалець. – Дуже популярними нині і для подарунка, і для облаштування інтер’єру є новорічні колекції сов, сніговичків. Взагалі зараз у моду увійшла європейська класика. Йдеться про речі з кераміки, які виробники пропонують у формі «пом’ятого» матеріалу.
Фахівець зазначає, що також великим попитом на сьогодні користуються різноманітні запахи: ароматичні олії, палички та свічки.
– Зараз зима, відповідно людям холодно і похмуро, тому їм хочеться тепла й затишку, а це можуть подарувати теплі приємні аромати, – зауважує Антон. – Оскільки повітря наразі важке, можна навіть сказати брудне через постійні вибрики природи, виникає бажання принести в дім щось свіже й нове, аби надати простору затишку.

Прикраси, іграшки, подарунки: що актуально на Новий рік

Для цього ідеально слугують аромасвічки. Їх в асортименті можна знайти на будь-який смак, колір і форму – від класичних синіх до багряних, від запаху кави й ніжної ванілі до смачних фруктових ароматів, від стандартних циліндрів до незвичних трикутників та конусів, а також від маленьких «таблеток» до великих підлогових. Ціна таких виробів стартує від 3 гривень – для найменших, і від 35 – для більших. Вона залежить від виробника, магазину та розміру обраного товару.
– На подарунок також можна запропонувати свічку ручної роботи. Вони відрізняються особливою оригінальністю. До прикладу, у своєму арсеналі маємо свічку, виготовлену на кшталт тривимірним друком. Або ж можемо запропонувати свічки, також виготовлені вручну, проте з секретом: після 15 годин горіння вона розкривається у квітку лілії. Їх виготовляють спеціальним методом: спочатку роблять пелюстки лілії, потім складають їх, заливають парафіном і з’єднують. Таким чином після того, як згорить парафін, свічка перетворюється на квітку. Це дуже красиво та незвично, – підсумовує знавець новорічного декору й подарунків.

Прикраси, іграшки, подарунки: що актуально на Новий рік

Водночас, популярним додатком до свічок є підсвічники. Їх використовують і як прикрасу для домівки, і як подарунок для тих, хто полюбляє насолоджуватися світлом й теплом. Пропонують до уваги підсвічники також різних форм, кольорів і матеріалів. Найпопулярніші – зі скла й кераміки. Їхня ціна починається із 50 гривень.
Із наближенням свят люди стали більше цікавитися і новорічним декором. Особливо популярні віночки. Їх виготовляють як зі штучних матеріалів – пластик і силікон, так із натуральних.

Прикраси, іграшки, подарунки: що актуально на Новий рік

– Цього року дуже популярні й модні новорічні прикраси з дерева. По-перше, такі іграшки позиціонують як екологічно чисті й безпечні для довкілля. Їх також не страшно давати в руки дітям – ними неможливо поранитися. По-друге, такі іграшки настільки прості у виготовленні, що їх можна виготовити власноруч, і таким чином прикрасити ексклюзивно вдома ялинку або ж зробити оригінальний подарунок. До цієї ж когорти можна зарахувати ще дерев’яні листівки, – коментує Антон Ковалець.
Ціна дерев’яної іграшки стартує від 40 гривень. На вибір їх пропонують у формі різних істот: оленів, сов, песиків, котиків, сніговичків тощо.
У цілому, фахівці зі створення гарного настрою наголошують, що в моді зараз – натуральність. Тобто усе, що причетне до екологічних виробів і власноруч створених витребеньок.

Прикраси, іграшки, подарунки: що актуально на Новий рік

– Інсталяції з літер, підвісні календарі у формі рукавичок, керамічні статуетки, підсвічники чи навіть посуд – настрій створюють дрібниці, тому я б радив не оминати їх увагою. Навіть коробка, в якій ви подаруєте дарунок, – теж може багато сказати про ваші наміри і почуття, – каже продавець.
У фаворі цього новорічного сезону – поєднання червоного і білого кольорів. Тому чашки, свічки, сніговички, янголята й інші різноманітні майбутні мешканці чиїхось ялинок «одяг» мають саме в такій гаммі.
– На кожен товар – свій покупець. Ми помітили, що нині, окрім молоді, до нашого магазину часто приходять люди похилого віку і вони обирають товари, орієнтуючись на європейські тенденції і традиції святкування. Адже у багатьох із них діти перебувають за кордоном: хто навчається, хто працює. А там Різдво сприймається по-іншому і подарунки, презентовані щиро й з душею, цінуються в рази вище, – підсумовує Антон Ковалець.

Прикраси, іграшки, подарунки: що актуально на Новий рік

Однак, прикраси й подарунки – не єдині атрибути, які варто підготувати до зустрічі з Новим роком. Окрасою оселі традиційно вважають ялинку. Так її можна придбавати щороку живу у відповідних точках продажу і зі спеціальним чіпом або ж купити штучну, і вона не один рік красуватиметься у вашій оселі. Штучну зелену красуню можна купити і в магазині сувенірів, і на базарі, і навіть у супермаркетах, які в цей період створюють спеціальні прилавки з новорічною мішурою. Маленьку штучну ялинку до 50 см, якщо добре пошукати, можна придбати і за 250-300 гривень. Якщо ж хочеться святкове дерево побільше, то з гаманця доведеться віддати щонайменше 600 гривень. Ціна на ялинки залежить від виробника, її висоти та пишності гілля.

Анна Сакун, Світлана Лазоренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x