Підприємця, який не виконав умови договору з Драбівською РДА, хочуть оштрафувати

Підприємця, який не виконав умови договору з Драбівською РДА, хочуть оштрафувати

Драбівський відділ Золотоніської місцевої прокуратури дослідив, що за результатами проведення відкритих торгів між відділом освіти Драбівської РДА та фізичною особою-підприємцем укладено договір про закупівлю. Про це «Нова Доба» дізналася у Золотоніській міжрайонній прокуратурі.

Відповідно до договору, постачальник зобов’язується до 01.10.2017 поставити покупцеві один комплект комп’ютерного обладнання (лінгафонний кабінет), а покупець – прийняти і оплатити такий товар. Також у Договорі передбачено, що у разі прострочення поставки товару постачальник сплачує покупцю штраф у розмірі 20 % від вартості непоставленого товару.

Однак ФОП у встановлений договором строк договірні зобов’язання щодо поставки комп’ютерного обладнання на загальну суму майже 300 тисяч гривень не виконав, у зв’язку з чим виникли підстави для застосування штрафних санкцій та стягнення їх у судовому порядку.

Враховуючи вищевказане, у зв’язку з несвоєчасним поставленням комп’ютерного обладнання (лінгафонний кабінет) на загальну суму 294 427,00 грн., тобто невиконання договірних зобов’язань щодо поставки, Золотоніська місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення із ФОП штрафних санкцій у розмірі 58 885,40 грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x