Уманські студенти-аграрії висадили 4000 дерев

Уманські студенти-аграрії висадили 4000 дерев

Студенти, викладачі, кандидати наук, професори та навіть ректор університету вийшли в поле саджати яблуневий сад. Саме таким чином вони вирішили вшанувати пам’ять Тараса Шевченка та відсвяткувати 170-річчя університету. На 5 га землі вони посадили 4 000 саджанців яблук двох сортів: флоріна та чемпіон. Перший урожай планують отримати через 2-3 роки. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Вечірня Умань».
Вирощували саджанці самі студенти. Весь процес від відбору насіння до збирання врожаю проходить під їхнім пильним поглядом. Вже з першого курсу вони переходять від вивчення теорії до практики.

«Щоб виростити саджанець потрібно 2-3 роки, – розповідає студент IV курсу В’ячеслав Яценко. – Ще на першому курсі ми починаємо займатися технологією збирання врожаю. Потім відбирали з нього насіння, сіяли сіянці й на них робили щеплення. Вирощували маточник насаджень, на яких ми робили щеплення вегетативно розмножувальних рослин. І ось сьогодні саджаємо саджанці, які самі виростили. Перед посадкою ми трішки обрізаємо корені дерев, а після посадки – крони. Такий процес покращує ріст та врожайність саджанців».
Вирощували студенти саджанці по європейських технологіях. Кожна з яблунь має етикетку, на якій вказана порода, виробник та його координати. Ця посадка дерев має наукове призначення. На ній будуть проводитися досліди, наукова робота.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x