У Сахнівці планують відкрити дитячий оздоровчий табір

У Сахнівці планують відкрити дитячий оздоровчий табір

Із 2016 року Сахнівка входить до Набутівської об’єднаної територіальної громади, яка на сьогодні продемонструвала дивовижні досягнення. Саме у Сахнівці знаходиться відома на всю країну Авторська школа Олександра Захаренка (відомого українського педагога та громадського діяча). Нині на базі басейну школи та приміщення дитсадка, що знаходиться поруч, планується відкриття дитячого оздоровчого табору. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби».

За сезон у таборі планується оздоровлювати як мінімум 100 осіб. Приїздитимуть діти не тільки з громади, а й з усієї області.

– Так важко давався цей об’єкт, через те, що відразу нам район не давав його. Гроші були виділені – 7,5 мільйона гривень. Загалом, об’єкт коштує 12,5 мільйона гривень. У 2012 році проект був створений, але в результаті «розпорошений» і «розкиданий». Довелося поновлювати проектно-кошторисну документацію, пройти комплексну експертизу та тендер через «Прозоро», – розповідає голова Набутівської об’єднаної територіальної громади Олег Малюга. – Нещодавно розпочалися ремонтні роботи на цьому майбутньому оздоровчому таборі. Думаю, що за три роки ми його завершимо. Плануємо запустити у 2019 році. Це дасть можливість громаді заробляти кошти та створити додаткові робочі місця.

У Сахнівці планують відкрити дитячий оздоровчий табір

Авторська школа Захаренка має власний навчально-спортивний комплекс, танцювальний зал, ігрові кімнати, басейн, музей села, планетарій та обсерваторію. Учні там навчаються за унікальною концепцією, яку створив автор. У 2017 році школа увійшла до 29-ти інноваційних шкіл Черкащини. Також заклад цікавий тим, що по суті був побудований громадою: учні вранці ходили до школи навчатися, а після обіду з допомогою батьків «добудовували» школу.

– Школи перейшли на наш баланс з 19 вересня, тоді відразу почали виділяти кошти й на школу Захаренка. Спочатку промили водяну систему в спортивному комплексі. З 1 листопада запустили газові котли. Усього на території школи їх – 5, нині фактично було запущено 2 котли, – говорить Олег Малюга.

Родзинкою навчального закладу є оновлений сучасний басейн – повністю нова апаратура, стіни та вентиляція. За роки свого життя Олександр Захарченко створив два басейни, на сьогодні залишився один. У 90-х роках, через труднощі утримання, басейни не працювали. Обговорювати їхнє відновлення почали тільки у 2009 році. Басейн Сахнівській школі фактично запрацював у 2011 році.

– На утримання басейну йде від 190 до 250 тисяч гривень на рік, аби тримати воду в такій чистоті. Вся апаратура подає хімію автоматично. Плюс – обігрівання води за рахунок світла. Басейн 8 метрів шириною, 25 метрів у довжину, температура у приміщенні приблизно 25−26 градусів. Разом із тим, цьогоріч ми виділили 600 тисяч на інноваційну школу. Будівля велика – 6 тисяч квадратів. Утримання приміщення і педагогічного колективу коштуватиме 5,5 мільйона гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x