Уманського депутата і його помічника судитимуть за вимагання хабарів

Уманського депутата і його помічника судитимуть за вимагання хабарів

Уманською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутата Уманської міської ради та його помічника-консультанта, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням установлено, що обвинувачені запровадили схему вимагання та отримання від суб’єктів господарювання неправомірної вигоди за сприяння в наданні дозволів на розміщення елементів вуличної торгівлі під час паломництва хасидів.

Вказаних осіб 20 вересня цього року затримано на гарячому, безпосередньо під час одержання помічником депутата обумовлених коштів в розмірі 300 доларів США від приватного підприємця м. Умань за сприяння в отриманні дозволу на здійснення торгівлі продуктами харчування в місці масового знаходження хасидів-паломників, а також уникнення підприємцем відповідних перевірок.

Довідково: за вчинене особам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x