Черкаси залишились без бюджету на наступний рік − сесію розпустив сам міський голова

Черкаси залишились без бюджету на наступний рік − сесію розпустив сам міський голова

Сьогодні черкаські міські депутати мали б узяти участь у дуже важливому для міста голосуванні. Планувалось, що після вчорашнього скандалу з виконкомом, який не зібрався, саме на сесії стане можливим прийняття головного фінансового документу Черкас. Але сталося не так, як гадалося. Бюджет прийматимуть вже після нового року. До того ж криза влади у місті дійшла такої позначки, що міський голова Анатолій Бондаренко готовий вже не просто ініціювати розпуск виконкому, але й звернутись до ВР по дозвіл розпуску міської ради.

Роботу сесії міської ради з перших хвилин зібрання блокували активісти ГО «Авто Євро сила» та «Самооборона». Вони прийшли на сесію зі своїми вимогами. Головна — ремонт аварійних ділянок міських доріг та якість ремонту доріг у Черкасах узагалі. Також активісти вимагали звільнення директора КП ЧЕЛУАШ Олексія Мельника.
– Ми вимагаємо створити комісію і виконати обіцянки щодо перевірки стану люків та їх заміни, — заявили громадські активісти. — Також ми запросили сюди незадоволених перевізників, які закладають дороговартісний ремонт у вартість проїзду, які гроблять свій транспорт, замість того, щоб ви зробили нормальні дороги.

Натомість керівник ЧЕЛУАШ виправдовувався мовою цифр та фактів. За його словами, протягом жовтня 17 днів ішов дощ, але його підлеглі зробили 162 кв. м ямкового ремонту, 340 кв. м заїздів та поворотів, 1057 кв. м тротуарів. Встановили за 3 місяці 154 знаки.
− Наші люди працюють у вихідні і на свята, і не до п’ятої, а до дев’ятої вечора, – акцентував Мельник.

− Я готовий збиратися в будь-який час і вирішувати питання бюджету, — заявив у свою чергу міський голова. — Ми будемо радитися і працювати до 1 січня. І готові взяти на себе відповідальність, хоч це є порушенням закону. Але є Конституція України, де чітко зазначено, що роботодавець має забезпечувати заробітною платою працівників вчасно. А ось ті депутати, які зривають сесію, нестимуть відповідальність перед вчителями і лікарями, які залишаються без зарплати.
Нагадаємо, що вчора після того, як виконком не набрав кворуму, директор департаменту Наталя Джуган зазначила, що неприйняття бюджету міста на 2018 рік може спричини колапс у бюджетній сфері.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x