У Золотоніському професійному ліцеї відкрили навчально-практичний центр з професії \”Швачка. Кравець. Закрійник\”

У Золотоніському професійному ліцеї відкрили навчально-практичний центр з професії \”Швачка. Кравець. Закрійник\”

28 грудня 2017 року, з метою реалізації заходів у рамках пілотного проекту модернізації підготовки робітників з низки професій, ініційованого Кабінетом Міністрів України, в ДНЗ «Золотоніський професійний ліцей» відбулося урочисте відкриття навчально-практичного центру з професії «Швачка. Кравець. Закрійник». Про це \”Нова Доба\” дізналася в Управлінні освіти і науки Черкаської ОДА.

Привітати колектив та учнів ліцею завітали поважні гості: перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський, заступник начальника Валентина Ткаченко, депутат обласної ради Вадим Гайович, заступник директора Золотоніського міськорайонного центру зайнятості Ірина Юркова, голова координаційного центру допомоги армії В’ячеслав Ломака, представники підприємств-роботодавців.

На початку заходу директор Золотоніського професійного ліцею Костянтин Короткий представив напрямки діяльності та досягнення закладу освіти. Водночас Костянтин Павлович подякував обласному керівництву за сприяння у розвитку ліцею.

Віталій Коваль привітав педагогічний колектив з вагомою подією, принагідно запевнивши у підтримці зі сторони обласної влади. Також Віталій Володимирович відзначив, що з новим обладнанням Золотоніський професійний ліцей неодмінно поліпшить конкурентоспроможність, а випускники матимуть вищий рівень затребуваності на ринку праці.

Принагідно за сумлінну працю на благо розвитку професійно-технічної освіти Віталій Коваль вручив директору ліцею Костянтину Короткому пам’ятний нагрудний знак «200 років від дня народження Тараса Шевченка».

До привітань на адресу колективу закладу та учнів долучився Вадим Гайович, який відзначив систематичну роботу ліцею щодо надання волонтерської допомоги українським військовим.

Подяку і вітання педагогам та учням училища з фронту передав В’ячеслав Ломака.

Ірина Юркова наголосила на необхідності поглиблення співпраці між закладами професійно-технічної освіти, представниками бізнесу та влади.

У ході урочистості учні ліцею представили увазі присутніх колекцію спецодягу, виготовленого під керівництвом майстрів виробничого навчання. Особливо вразив показ колекції традиційного українського одягу, що був відтворений відповідно до автентичних зразків.

У рамках заходу його учасники ознайомилися з можливостями новоствореного навчально-практичного центру та поспілкувалися з учнями, які вже почали опановувати новітню техніку.

Завершив захід святковий концерт, який підготували учасники художньої самодіяльності закладу освіти.

Довідково:
ДНЗ «Золотоніський професійний ліцей» заснований у жовтні 1936 року як Золотоніське радгоспне училище, що з 01.09.1984 року мало назву «Золотоніське сільське середнє професійно-технічне училище №10», з 09.11.2011 перейменовано на Державний навчальний заклад «Золотоніський професійний ліцей». Головним завданням навчального закладу є підготовка кваліфікованих робітників за професіями.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x