Рівень гамма-фону в області в межах природних значень, − гідрометцентр

Рівень гамма-фону в області в межах природних значень, − гідрометцентр

Останніми днями у ЗМІ, у тому числі загальногодержавного значення поширена інформація про відключенням від енергомережі енергоблока №2 на Хмельницькій АЕС. За повідомленням прес-центру ДП «НАЕК «Енергоатом», енергоблок № 2 був відключений від енергомережі із 3 до 8 січня 2018 р. для проведення ремонтних робіт.

Як повідомив начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань, результати вимірювань метеостанцій Черкаської області показують, що рівень гамма-фону із 3 по 9 січня цього року коливався в межах природних значень від 11 до 16 мкР/год. Ці дані не виходять за межі значень минулого десятирічного періоду. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Як відомо, Хмельницька АЕС – розташована на території Хмельницької області в місті Нетішин. У складі Хмельницької АЕС працює два енергоблоки (ВВЕР-1000) загальною потужністю 2000 МВт (підключені у 1987 і 2004 роках). Основне призначення станції – покриття дефіциту електричних потужностей в Західному регіоні України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x