Колектив «Калинонька» зі Шполи став призером обласного фестивалю «Щедрівочка щедрувала»

Колектив «Калинонька» зі Шполи став призером обласного фестивалю «Щедрівочка щедрувала»

4 січня Черкаським обласним Центром туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради був організований фестиваль «Щедрівочка щедрувала», в якому взяли участь дитячі учнівські колективи з усієї області. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Шполянської міської ради.

Фольклорні традиції Шполянщини на фестивалі представив дитячий вокальний ансамбль «Калинонька» Шполянського Будинку школярів під керівництвом Валентини Каландирець. Серед інших, шполяни були наймолодшими учасниками, проте чудова майстерність виконання різдвяних колядок та віншування щедрівок не завадили співочій «Калиноньці» повернутись додому з перемогою.

Дипломом Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації нагородили дитячий вокальний ансамбль «Калинонька» Шполянського Будинку школярів, Шполянської міської ради, учасника обласного фестивалю «Шедрівочка щедрувала» за вивчення, відтворення та збереження народних традицій Черкаського краю. Таким же Дипломом нагородили й керівника дитячого вокального ансамблю «Калинонька» Шполянського Будинку школярів, Шполянської міської ради, Валентину Каландирець.

Міський голова Сергій Кравченко і весь колектив Шполянської міської ради об’єднаної територіальної громади вітає маленьких учасників колективу «Калинонька» з перемогою, та пишається тим, що молоде покоління із задоволенням береже величезний скарб, який складається з фольклорних цінностей та багатої культури нашого краю, переймає досвід та примножує українські традиції, завдячуючи творчим і талановитим педагогам.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x