Продукти, що допоможуть очистити артерії

Продукти, що допоможуть очистити артерії

Коли лікар повідомляє, що ваші артерії заблоковані, ви повинні знати, що у вас підвищений ризик серцево-судинних і цереброваскулярних захворювань. Інсульт та інфаркт міокарда – це лише деякі з можливих ускладнень. На щастя, заблоковані артерії можливо очистити за допомогою щоденних вправ і відповідного раціону.

Водорослі
Вони містять мінерали, білки, каротиноїди та антиоксиданти. Окрім здатності очищати артерії, водорості допомагають знизити високий артеріальний тиск. Саме тому водорості мають бути невід’ємною частиною раціону людей, які хочуть залишатися здоровими.
Жирна риба: тунець і лосось
Жир у тунці та лососі містить потужну амінокислоту, переваги якої нас і далі дивують. Омега-3 і є чудовим засобом для збалансування холестерину та тригліцеридів. Якщо ви додасте жирну рибу до свого раціону, ви помітите поліпшення артеріального тиску.

Вівсянка
Порівняно із пшеницею, овес містить менше вуглеводів. Вівсяне борошно дає нам енергію, але складніше перетворюється на жир. Із іншої сторони, овес також багатий на клітковину, яка сприяє очищенню організму.
Сьогодні легко знайти безліч продуктів із вівса. Однак варто мати на увазі, що не всі вони обов’язково корисні, оскільки багато з них містять багато трансжирів.
Соя
Узагалі, усі бобові покращують здоров’я артерій, але соя є найбільш ефективною. Ізофлавони, що містяться в ній, стимулюють зниження рівня холестерину та тригліцеридів.
Ви також можете спробувати тофу. Спочатку він може здатися трохи несмачним, але насправді дуже корисний. Цей незвичний для багатьох продукт є основою безлічі кулінарних рецептів.

Помідори
Помідори багаті на лікопен – дуже потужний антиоксидант. Інколи причиною обструкції артерій є окислення компонентів у крові. Тому споживання помідорів – чудовий спосіб боротьби з цією причиною заблокованих артерій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x