В області обговорили Стратегію розвитку спорту

В області обговорили Стратегію розвитку спорту

На нараді під головуванням заступника очільника області Костянтина Омаргалієва до обговорення основних напрямків розвитку спортивної галузі регіону долучилися 34 представники федерацій із видів спорту, керівники обласних «Іваспорт», ДЮСШ для інвалідів, «Спорт для всіх», ОСДЮСШОР та ШВСМ, очільників обласних фізкультурно-спортивних товариств «Спартак», «Колос», «Динамо» та директорів підпорядкованих ним ДЮСШ. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧОДА.

Одним із найвагоміших аспектів розвитку галузі, за пропозиціями керівників федерацій, є покращення спортивного інвентарю та обладнання, забезпечення гідними умовами для проведення навчально-тренувальних занять, придбання персонального екіпірування, участь у змаганнях усіх рівнів і відповідної підготовки до них. Стратегічні ж напрямки і Стратегія в цілому буде напрацьовуватися у січні та лютому 2018 року після чого її буде публічно представлено громаді.
– Результати роботи кожної федерації з видів спорту, кількість зароблених балів та вартість одного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА надасть після узгодження з профільним Міністерством та відповідними федераціями з видів спорту, – наголосив Костянтин Омаргалієв. – Нині однією із важливих задач роботи обласної влади у реалізації державної політики в галузі фізичної культури та спорту є формування резерву до збірної команди України, забезпечення підготовки та участі спортсменів області у змаганнях державного рівня, а також покращення матеріально-технічної складової спортивної підготовки. Щодо підтримки спортсменів, то від начальника управління отримав звернення щодо збільшення суми обласних стипендій з двох тисяч до п’яти. Сьогодні працюю над вирішенням цього питання, а вже завтра ми зустрінемося разом з членами комісії для визначення обласних стипендіатів на 2018 рік.

Про перші підсумки 2017 спортивного року присутнім розповів начальник управління Максим Зеленський. Після чого очільники федерацій з видів спорту висловили своє бачення щодо стратегії розвитку спорту в області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x