Василя Симоненка згадували на Черкащині

Василя Симоненка згадували на Черкащині

83 мало виповнитися Василеві Симоненку цього року. В обласній філармонії черкащани з різних куточків зібрались, аби вшанувати поета. Тут традиційно відзначили й цьогорічних лауреатів Всеукраїнської літературної премії. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧОДА.

– Наша сучасність наскрізь пронизана поетовими рядками: «Народ мій є, народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!» – мовив перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – І це, як високодуховна, потужна відповідь багаторічним спробам сплюндрувати й знищити все українське голодами, війнами, репресіями. Але очевидно нікому не перемогти нашу націю, її волю до життя. Це пропагував і Василь Симоненко.

Голова конкурсної комісії, професор Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Володимир Поліщук нагадав, що Всеукраїнська літературна премія ім. В. Симоненка, започаткована в 90-их роках обласною адміністрацією та обласною радою, призначається у двох номінаціях – за художні твори високогромадянського звучання, спрямовані на побудову незалежної демократичної України.

– Щороку кількість претендентів на премію збільшується, – сказав Володимир Поліщук. – Так, у 2017 році таких вже 24. У номінації «За кращу першу поетичну збірку» переміг полтавчанин боєць добровольчого батальйону «Правий сектор» Олекс Бик, в номінації «За кращий художній твір» – киянка журналістка Світлана Короненко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x