Узимку суха шкіра потребує особливого догляду

Узимку суха шкіра потребує особливого догляду

Сухій шкірі бракує вологи та природних жирів, що не дає їй можливості ефективно захищатися від впливу зовнішніх факторів. Вона починає лущитися, втрачає еластичність, з’являються червоні плями та мікротріщини. Стан такого типу шкіри особливо погіршується у холодні зимові місяці.

Особливо сухість шкіри зазвичай проявляється на руках, але часто сухою буває шкіра всього тіла. Такий стан може мати спадковий характер або бути спричинений різними шкірними хворобами (екзема, псоріаз, діабет, дистиреоз). Як правило, така шкіра занадто реагує на будь-які зовнішні чинники, тому потребує правильно підібраного догляду та постійного захисту від сонця, холоду, вітру. Часто люди з таким типом шкіри рано починають боротися із першими ознаками старіння обличчя.
Вітер, низька температура, одяг із грубих щільних тканин стають причиною ще більшої сухості шкіри взимку. До речі, не менш шкідливим, ніж улітку, є ультрафіолетове проміння взимку. У сніжну та сонячну погоду сонячні промені відбиваються від снігу і потрапляють на нашу шкіру, провокуючи пришвидшення її старіння.
Догляд за сухою шкірою рук та обличчя взимку передбачає нанесення інтенсивних доглядових засобів (особливо на губи) кілька разів на день. Дерматологи радять двічі на день наносити живильний крем, щоб запобігти втраті шкірою вологи. Під час приймання ванни не зайвим буде використовувати олію для ванни або наносити її безпосередньо на шкіру після ванни.

Інші корисні поради:
• Візьміть собі за звичку перед сном наносити крем на руки і бальзам на губи для того, щоб за ніч шкіра встигла насититися вологою і відновитися.
• Відмовтеся від засобів, що містять лаурилсульфат натрію (SLS, SLES). Цей компонент підсушує поверхню шкіри. Засоби, створені на основі більш м’яких мийних компонентів дещо дорожчі, зате дають змогу зберегти здоров’я і молодість шкіри.
• Двічі на тиждень використовуйте зволожувальну маску для шкіри обличчя. Вона допомагає знизити подразнення, почервоніння та лущення і наситить шкіру додатковою вологою.
• Сухе повітря (влітку – від кондиціонера, взимку – від батареї) призводить до сухості шкіри. Тому радимо використовувати зволожувач повітря, який збереже необхідний рівень вологи у приміщенні.
• Приділіть особливу увагу шкірі навколо очей. Шкіра у цій області дуже тонка та чутлива, тому швидко стає сухою. Користуйтеся зволожуючим кремом для повік кілька разів на день.
Відновлювати водний баланс потрібно також і зсередини: випивайте не менше, ніж 1,5 л рідини щодня; додайте до свого раціону свіжі овочі, фрукти, зелень; відмовтеся від алкоголю; приймайте вітамін Е; не вмивайтеся занадто холодною чи гарячою водою; регулярно користуйтеся зволожувальними та живильними засобами для обличчя й тіла.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x