Через гостру кишкову інфекцію на Черкащині госпіталізували 7 людей
У місті Тальне Звенигородського району зареєстрували випадок групового захворювання на гостру кишкову інфекцію. Про це повідомили в Черкаському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.
Станом на 6 травня до Тальнівської багатопрофільної лікарн доправили 7 осіб із попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт». Усі захворілі – дорослі, у стані середньої важкості.
Потерпілі пов’язують своє отруєння із вживанням страв, виготовлених в одному із закладів харчування Тального.
Фахівці Обласного центру контролю та профілактики хвороб проводять епідеміологічне розслідування з необхідними лабораторно-інструментальними дослідженнями та обстеженнями, зокрема, встановлюють коло контактних осіб, з’ясовують причини і умови виникнення, фактори передачі інфекції. В осередках захворювань провели заключну дезінфекцію, здійснюють комплекс інших протиепідемічних заходів. Про результати епідрозслідування повідомлять додатково.
Довідково:
Гострі кишкові інфекції (ГКІ) – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які активізуються в теплу пору та можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Найчастіше збудники кишкових інфекцій містяться у сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах.
Як захворіти на гостру кишкову інфекцію — поради фахівців Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб:
- завжди мийте руки перед вживанням та приготуванням їжі, після перебування у місцях масового скупчення людей, після відвідування туалету;
- не торкайтесь обличчя невимитими руками;
- ретельно мийте чистою водою овочі та фрукти перед вживанням;
- не споживайте продукти, що зберігалися з порушенням умов зберігання;
- не нехтуйте часом термічної обробки продуктів із м’яса та риби тощо;
- вживайте воду гарантованої якості;
- за перших ознак захворювання одразу звертайтесь до лікаря.
Читайте «Нову Добу» в соцмережах:
Ще більше новин — на сайті.