У літературному конкурсі друге місце за черкащанкою

У літературному конкурсі друге місце за черкащанкою

Нещодавно в Києві відбувся фінальний етап Всеукраїнського літературного конкурсу «Розкрилля душі», присвяченого 200-річному ювілею Тараса Шевченка. Організатором виступив Національний центр «Мала академія наук України». Конкурс проводився у двох номінаціях: дослідницька робота (об’єкт дослідження – публіцистика Тараса Шевченка) і літературна творчість (вірш, нарис, есе). До участі у фінальному етапі конкурсу було допущено 94 оригінальні роботи з усіх куточків України. Серед них – і робота учениці 11-В класу гімназії № 9 Олесі Медухи. І приємно відзначити, що старшокласниця здобула друге місце в конкурсі. Про це інформує Черкаська міська рада.

– Про Шевченка дуже багато говорять, але говорять зазвичай якимись штампами. Збираючи матеріал, я хотіла уникнути їх і поглянути на Кобзаря по-новому. Довго думала, що варто писати, врешті-решт вирішила зупинитися на дитинстві, юності та молодості Шевченка, тих фактах, які не висвітлюються і кожен домислює собі сам. Це, зокрема, ті моменти, коли він чумакував із батьком, а також коли йому було вже 26 років і вийшов друком перший «Кобзар». Вивчаючи Шевченка у школі, я намагалася собі його уявити. Мені не подобається, коли його ставлять дуже високо, малюють з ним ікони, ідеалізують його. Я більше уявляю Шевченка як образ тієї людини, до чиєї затишної хати можна зайти і просто поговорити з нею, – поділилася думками Олеся Медуха.

Президент Малої академії наук України, член-кореспондент Національної академії наук Станіслав Довгий висловив вдячність усім, хто долучився до участі в конкурсі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x