На території заказника «Липівський» оштрафували 72 громадян

На території заказника «Липівський» оштрафували 72 громадян

У 2017 році за порушення режиму на території об\’єкту природно-заповідного фонду Черкаської області–орнітологічного заказника загальнодержавного значення «Липівський» складено 120 протоколів за статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Адміністративне стягнення у вигляді штрафу має наклали на 72 громадян, загальна сума сплачених коштів становить 11,56 тисяч гривень. Ці кошти перераховані до загального фонду держбюджету. Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

Довідково: «Липівський» — орнітологічний заказник загальнодержавного значення площею 4 631 га, розташований у Золотоніському районі Черкаської області. Обов\’язки по охороні природних комплексів та дотримання установленого природоохоронного режиму на території заказника покладено на Товариство з обмеженою відповідальністю «Мисливське господарство «Вільхівська дача».

Заказник створений у 1974 році з метою охорони місця відтворення корисної водоплавної дичини. Займаючи частину акваторії Кременчуцького водосховища, має великі запаси рибних ресурсів, зберігаючи іхтіофауну.

Відповідно до вимог Закону України «Про природно-заповідний фонд», Положення про орнітологічний заказник загальнодержавного значення «Липівський», на його території забороняється будь-яка діяльність, в тому числі мисливство, любительське, спортивне, промислове, науково-промислове рибальство, добування інших об\’єктів водного промислу, а також пересування по акваторії заказника на плавзасобах, за винятком органів, які здійснюють державний нагляд (контроль) за додержанням встановленого режиму територій заказника.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x