Сесія міської ради почалася мітингом

Сесія міської ради почалася мітингом

Міських депутатів перед початком сесійного засідання зустрів пікет представників профспілкових організацій області. Загалом до сотні мітингарів продовжили свою акцію та вщент заповнили залу засідань колишньої «Придніпровки». Вони не збираються її покинути, допоки міські обранці не приступлять до розгляду одного з найважливіших на теперішній момент питання – ухвалення міського бюджету. Час від часу мітингарі вдаються до скандування: «Бюджет, бюджет!» Однак сесія почалася з низки виступів, депутатських запитів та різних пропозицій, які супроводжувались бурхливими дискусіями. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Від Федерації профспілок Черкаської області та за дорученням очільника цієї організації Петра Шевченка слово взяв Василь Марштупа. Він, зокрема, зауважив, що черкасці повинні врешті отримати можливість жити, так як всі українці в інших українських містах.

– Президія профспілок Черкаської області закликає черкаських депутатів проявити громадянську позицію та відповідальність і затвердити новий склад професійного виконкому та врешті погодити бюджет міста Черкаси на 2018 рік, – зауважив Василь Марштупа. – У разі, якщо головний фінансовий документ не буде ухвалено, профспілки залишають з собою ініціацію звернутись до Верховної ради України та достроково припинити повноваження Черкаської міської ради.

Між тим, депутати також заслухали деякі пояснення директора департаменту фінансової політики Наталії Джуган, які стосуються розблокування фінансування бюджетних установ. Зокрема, вона зауважила, що попри те, що виконком, повноваження якого закінчились 16 січня, ухвалив порядок фінансування всіх видатків міського бюджету, фінансування бюджетної сфери з 1/12 не зможе стовідсотково покрити всіх видатків, аби вийти без заборгованостей на лютий.

У процесі обговорення стало відомо, що 16 січня до проекту бюджету–2018 додались три сторінки нових поправок, які не були опрацьовані у постійних депутатських комісіях та бюджетній комісії також. Тому саме це реально може загальмувати процес ухвалення довгоочікуваного документа.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x