До ювілею Шевченка висадили 200 дерев

До ювілею Шевченка висадили 200 дерев

Алею до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка створили спільно лісівники, школярі, представники міської влади та народної самооборони в Звенигородці. «Новій Добі» повідомили про це в прес-службі ОДА.

Поблизу Звенигородської спеціалізованої школи ім. Т.Г. Шевченка було висаджено 200 беріз і дубів. Звенигородський лісгосп давно взяв шефство над цією школою, і разом лісівники та школярі реалізували чимало проектів.

Ідею спільної посадки запропонували саме лісівники: «Зважаючи на те, що зараз триває акція «Майбутнє лісу в твоїх руках», ми запропонували школі ім. Т.Г. Шевченка взяти участь у створенні пам’ятного насадження. Ми завжди із задоволенням підтримуємо подібні ініціативи й надаємо саджанці для створення нових алей, скверів», – розповів директор ДП «Звенигородське лісове господарство» Анатолій Проценко. Він додав, що торік було відновлено міський сквер біля автостанції та посаджений парк поблизу стадіону, завдяки сприянню лісгоспу.

Участь в акції взяли більше 30 осіб. Серед них – представники міської влади, зокрема й міський голова Звенигородки Олександр Саєнко, народна самооборона. «Цю алею ми створили на знак ушанування пам’яті нашого великого земляка. Ми вважаємо, що це сприятиме вихованню молоді в дусі патріотизму», – сказав комендант громадського формування «Звенигора» Другої сотні Майдану Сергій Кердань. Найближчим часом звенигородські лісівники планують створити алею або сквер пам’яті героїв Небесної Сотні. Зараз триває обговорення щодо місця для насадження.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x