Черкаські депутати не проголосували за новий склад виконкому

Черкаські депутати не проголосували за новий склад виконкому

Депутати так і не затвердили новий склад виконкому. Сьогодні під час сесії за відповідний проект рішення висловилося 18 обранців, ще 22 – утрималися, один був проти. Відтак, Черкаська міська рада нині лишається без виконавчого органу, а міський голова – без заступників. Останній робочий день у них, згідно з попереднім рішенням, був 16 січня 2018 року. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Проект рішення про обрання нового виконкому, відповідно за чинного законодавства, має право вносити лише міський голова.

Анатолій Бондаренко запропонував сформувати цей колегіальний орган із 9 осіб замість 13, як це було раніше. А кількість своїх заступників – скоротити до двох. На думку мера, це дозволить зекономити майже три мільйони гривень бюджетних коштів.

– Я готовий працювати й виконувати покладені на мене обов\’язки без такої кількості заступників, яка була раніше, – говорить він. – До складу виконавчого комітету пропоную незаангажованих політикою людей, фахівців у своїй галузі, із незаплямованою репутацією. Це незалежні ні від кого люди, які працюватимуть на громаду міста.

Так, на посаді своїх заступників мер бачить Миколу Шкарабуру (заслуженого працівника освіти) та Світлану Івінську (має значний досвід роботи в комунальній галузі, нині працює в Соснівській СУБ).

На громадських засадах до складу виконавчого комітету Анатолій Бондаренко запропонував включити Сергія Амброса (батько загиблого АТОвця, інженер, працює заступником директора виробництва), Віктора Черниша, який воював на сході України, зокрема, захищав Донецький аеропорт (нагороджений відзнаками «За зразкову службу», «За військову доблесть», «Орден «За мужність 3 ступеня»), Антона Скачкова (почесний громадянин міста Черкаси, заслужений майстер спорту), Бориса Марченка (представник «Української асоціації перевізників»), Анну Васильєву (черкаська журналістка).

Перед початком голосування фракція ВО «Свобода» заявила про те, що відмовляється брати участь у формуванні виконавчого комітету, тож голосувати їхні депутати не будуть.

Зрештою, проект рішення черкаські обранці не підтримали. Пізніше своїм голосуванням взагалі зняли його з порядку денного.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x