У міській раді повідомили, коли в домівках черкащан з’явиться вода

У міській раді повідомили, коли в домівках черкащан з’явиться вода

У Черкасах у кращому випадку вода в оселях містян з’явиться сьогодні близько восьмої-дев’ятої години вечора. Це можливо, якщо бригади ПАТ «Черкасиобленерго» усунуть пошкодження ліній електропередач, внаслідок чого зупинена робота Дніпровської водоочисної станції та головної насосної станції третього підйому, яка забезпечує місто питною водою. Про це щойно на засіданні оперативного штабу з ліквідації негоди під головуванням міського голови Анатолія Бондаренка повідомив директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської міської ради.

А також зауважив, що в разі, якщо протягом найближчих 2-3 годин не буде відновлено електропостачання на Дніпровській водоочисній станції та головній насосній станції третього підйому є загроза, що у мережі потрапить повітря. Тож, аби запобігти гідроударам, на подачу води в оселі черкасців знадобиться більше часу. Орієнтовно, 10-12 годин. У такому разі водопостачання буде відновлено вже зранку.

Міський голова дав доручення вже сьогодні звечора забезпечити підвіз технічної та питної води у всі райони міста. А також зауважив – якщо сьогодні не буде відновлено водопостачання в місті, у п’ятницю, 19 січня буде припинено навчання у школах.

Як розповів директор департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Сергій Танюк, у Черкасах через сильні снігопади та налипання мокрого снігу впало близько 120 дерев, які пошкодили лінії електропередач, тролейбусні мережі. А також завдали перешкод у русі транспорту. Нині в місті вже усунено всі аварійні ситуації, спричинені падінням дерев, та відновлено рух на всіх дорогах і магістралях Черкас.

Присутній на нараді представник ПАТ «Черкасиобленерго» наголосив на небезпеці обірваних електромереж, які стали причиною відсутності світла в деяких мікрорайонах міста.

За його словами, працівники підприємства працюють в оперативному режимі і вже усунено близько 70 поривів. Проте окремі будинки лишаються без енергопостачання, зокрема у Дахнівці. Для виявлення та ліквідації усіх аварійних ділянок потрібен додатковий час.

Водночас, аби запобігти трагічним випадкам через ураження струмом від обірваних дротів, ПАТ «Черкасиобленерго» звертається до всіх жителів Черкас бути обачними та повідомляти про виявлені пошкодження електромереж на оперативну службу міськвиконкому (зі стаціонарних телефонів – на короткий номер 15-05, з мобільного – (050)464-60-60) та ПАТ «Черкасиобленерго» за багатоканальним номером (0472) 33-87-87 або мобільними номерами: (073) 781-87-87, (067) 690-48-48.

Під час засідання оперативного штабу Анатолій Бондаренко проінформував, що нині триває прибирання вулиць міста від снігу. Залучена вся наявна техніка комунальних підприємств та працівники. Зокрема, і виконавчих органів Черкаської міської ради. Відповідна робота продовжуватиметься і надалі.

Також міський голова наголосив, що сьогодні на 18-00 збирається чергове засідання оперативного штабу з ліквідації негоди.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x