Синоптики прогнозують незначне посилення морозів

Синоптики прогнозують незначне посилення морозів

Третю добу на Черкащині вирує негода. Активні атмосферні фронти із південного заходу та заходу зумовлюють складні погодні умови, при цьому у західній частині області зберігаються умови для випадіння снігу, а у східній – мокрого снігу. Так, за ніч 19.01 випало 27−65 мм опадів, або 0,7 – 1,6 місячних норм. Висота снігового покриву на ранок 19.01 становить 25−59 см, у Чигиринському районі, де переважав дощ – 8 см, при нормі на цей час 10 см.

Лідером по кількості опадів – 65 мм та висоті снігового покриву – 59 см є Звенигородський район.
За прогнозом, ще сьогодні вдень погоду Черкащини продовжать формувати атмосферні фронти, які поступово втрачають свою активність. Однак, в денні години ще можливий сніг та мокрий сніг. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.
Уже найближчої ночі прогнозується зниження температури повітря до 3−8º морозу, що сприятиме утворенню ожеледі й ожеледиці на дорогах та тротуарах.

Важкий, добре насичений водою сніг значно навантажує дахи будівель, гілки дерев, лінії електропередач та інші інфраструктурні об’єкти. Тому жителям області слід бути особливо уважними та обережними, а комунальним службам доцільно забезпечити своєчасне прибирання снігу та «снігової каші».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x