У Черкасах оголосили надзвичайну ситуацію

У Черкасах оголосили надзвичайну ситуацію

У Черкасах оголосили надзвичайну ситуацію через проблеми із водопостачанням. Таке рішення ухвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, пише «Інфоміст».

За словами мера Черкас Анатолія Бондаренка, о 5:10 сталася аварія на електростанції в селі Сокирне, через що припинилось водопостачання в окремих районах. – Пропоную кваліфікувати ситуацію як надзвичайна ситуація, пов’язаної з припиненням водопостачання з причин відключення їх від джерела енергоживлення, – зазначив Бондаренко. З 14 години у місті буде утворено штаб з ліквідації надзвичайної ситуації. На комісії також було надано низку доручень, пов’язаних із контролем ситуації в місті. Зокрема, частина з них стосується забезпечення міста водою, а також її якістю. У разі відсутності водопостачання навчальний процес не здійснюватиметься.

Як повідомили в РЕМ, ліквідація аварії почалась із 7 години ранку, однак через перемети і повалені дерева дістатися до місця аварії складно. Це вдалося зробити лише о 10 ранку. На 13 годину виявлено вже п’ять поривів мережі, один із яких – ліквідовано. Причинами аварій є налипання мокрого снігу і повалення дерев. Окрім того, для ліквідації аварії піднято весь особовий склад міського відділу ДСНС. Директор департаменту житлово-комунального комплексу Сергій Танюк зазначив, що нині в місті в 10 місцях відбувається підвіз води. Натомість директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко зазначив, що ситуація «напружена». Обленерго має здійснити обхід 15 кілометрів, аби перевірити всі мережі. – В обленерго обіцяють до 17, максимум 18 години подати напругу. Але це все відносно, – сказав Овчаренко. Наступне засідання комісії заплановано на 17:00.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x