Черкаські депутати підтримали антикризові закони

Черкаські депутати підтримали антикризові закони

Закон має на меті не допустити фінансову катастрофу в країні.

В. о. президента України Олександр Турчинов підписав закон № 1166-VII «Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні». За цей закон проголосували 246 нардепів, зокрема, майже всі депутати від Черкащини, за винятком Геннадія Бобова, Володимира Олійника та Омеляна Парубка.

Про це «Нова Доба» довідалася на офіційному сайті Верховної Ради України.

Цим законом запроваджується застосування основної ставки податку на прибуток підприємств на рівні 18% та ПДВ на рівні 20%.

Також збільшуються ставки плати за користування надрами: на газовий конденсат підвищено до 42%, на нафту залишили на попередньому рівні 39%. Також розширяється коло платників по збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ.

Також збільшуються у 2 рази ставки оподаткування за збором за користування радіочастотним ресурсом України.
Збільшуються в 2 рази ставки на нові автомобілі та мотоцикли з об’ємом двигуна більше 0,5 л; встановлюються ставки акцизного податку на мотоцикли об\’ємом двигуна до 0,5 л на рівні €0,06 за 1 куб. см та підвищуються у 2 рази ставки акцизного податку на автомобільні кузови.

Також уряд скасовує відшкодування ПДВ для експортерів зернових не з 1 січня 2014 р., як пропонувалося раніше, а з 1 жовтня 2014 р. (тобто тільки з нового врожаю). Однак сільгоспвиробники не обкладаються ПДВ, а залишаються на спеціальному режимі оподаткування.

Запроваджується збір на обов’язкове державне пенсійне страхування за ставкою 0,5% при здійсненні операцій з купівлі юридичними та фізичними особами іноземної валюти в безготівковій та/або готівковій формі.
Також впроваджується оподаткування в 15% (17%) пенсійних виплат, якщо їхній розмір перевищує 10 тис. грн з суми перевищення.

Зменшується неоподатковуваний імпорт товарів, що переміщуються в міжнародних поштових відправленнях, з 300 до 150 євро.

Також встановлюється прогресивна шкала оподаткування податком на доходи фізичних осіб за ставками 15%, 17%, 20% та 25% (25%, якщо дохід перевищує 1 млн грн) для всіх доходів, включаючи, зокрема, дивіденди, проценти, роялті, інвестиційний прибуток, із запровадженням обов\’язку для платника податку здійснити за результатами року перерахунок нарахованого (утриманого) податку. Даний податок не стосується доходів від зарплати, а стосується лише пасивних доходів.

Крім того, закон збільшує ставки акцизного податку на алкогольні напої та тютюнові вироби на 25%, пиво – на 42,5%. Таким чином, сукупне підвищення ставок на спирт та алкогольні напої у 2014 році становитиме 39%, на тютюнові вироби – 31,5%, на пиво – 42,5%.

Закон також скорочує загальну чисельність правоохоронних органів.
Крім цього, закон скасовує нарахування спецпенсій у розмірі 80% від заробітної плати суддям, прокурорам та держслужбовцям, та переводить їх на загальний принцип нарахування пенсій у розмірі 70% від зарплати.
Згідно з законом також скасовуються пільги держслужбовцям.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x