Геннадій Бобов допоміг школі на Канівщині

Геннадій Бобов допоміг школі на Канівщині

Школа в селі Беркозівка, що на Канівщині, з’явилася в 1941 році. Учні невеликий проміжок часу навчалися в чотирьох приміщеннях, а згодом, під час війни, школа припинила свою діяльність. Її роботу було відновлено лише в жовтні 1945 року. В освітньому закладі в повоєнні роки навчалося близько 350 дітей, а директором школи був Михайло Минович Слива.

У 1967 році в Беркозівці силами місцевого колгоспу та за ініціативи тодішнього директора школи Григорія Григоровича Пекарського побудували нове приміщення восьмирічки, в якій на той час навчалося 233 учні.
У 2006 році школу було реорганізовано в навчально- виховний комплекс, аби діти дошкільного віку мали змогу отримувати відповідну освіту, бо із занепадом місцевого колгоспу перестав працювати й дитячий садок. Отже, в НВК запрацювала дошкільна група для дітей віком від 3 до 6 років. Зараз тут навчається 42 дитини, дошкільну групу відвідують 10 вихованців. Учителями-наставниками в освітньому закладі є 12 досвідчених педагогів, які вчать дітей доброті, чуйності й милосердю.

Для навчання і виховання дітей у Беркозівському НВК створені всі необхідні умови: обладнані навчальні кабінети, їдальня, бібліотека, спортивний клас, чудовий спортивний майданчик. Спільними зусиллями дітей, батьків, учителів та техпрацівників із метою патріотичного виховання та збереження культурних традицій у закладі організовано українську світлицю. Вчителі та учні школи є активними учасниками громадського життя села, не стоять осторонь сільських проблем і починань. Заклад завжди був і залишається культурним осередком, де вирує життя, дитячий сміх, молодість і краса.

На жаль, сьогодні бюджет освіти не дає змоги повною мірою забезпечити школу сучасним комп’ютерним обладнанням, і це наразі головне питання, що викликає занепокоєння у педагогічного колективу та батьків. Саме тому жителі села звернулися до свого народного депутата Геннадія Бобова з проханням щодо при­дбання ноутбуків для учнів школи. 9 березня школа отримала необхідне комп’ютерне обладнання.

«Адміністрація, батьківський, педагогічний та учнівський колективи Беркозівського навчально-виховного комплексу висловлюють щиру подяку депутату Верховної Ради України Геннадію Борисовичу Бобову за допомогу й розуміння у вирішенні проблеми комп’ютеризації нашого навчального закладу. У нинішній час освоєння комп’ютерних технологій необхідне вже змалечку, щоб у подальшому дитина вільно почувалася на будь-якому робочому місці, – говорить Лідія Олександрівна Назаренко, директор Беркозівського НВК. – Діти – наш найдорожчий скарб, наша надія, гордість і опора. Розвивати, підтримувати та заохочувати їх – святий обов’язок сім’ї, школи, влади і громадськості. Тільки тоді у нас буде гідна зміна – сильна і красива! Тільки тоді наші доньки й сини будуть рости здоровими, щасливими та впевненими у прийдешньому дні, на благо України. Тож дякуємо Вам, Геннадію Борисовичу, за небайдужість, за Ваші добрі справи, чуйне серце, постійну турботу про підростаюче покоління й допомогу. Нехай добро повернеться сторицею і буде гідно оцінене людьми».

Надія Мельник

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x