10 працівників фіскальної служби притягнули до відповідальності

10 працівників фіскальної служби притягнули до відповідальності

Звітного року відділом проведено 1 145 профілактичних заходів із упередження вчинення посадовими особами ДФС області та митниці корупційних правопорушень (2016 року – 1 015). «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.
Відділом розглянуто 25 звернень юридичних і фізичних осіб на можливі неправомірні дії посадових осіб ДФС та проведено 100 службових перевірок (за 2016 рік – 155 перевірок). Результат: керівництву державних податкових інспекцій області внесено 22 подання для вжиття заходів реагування відносно підлеглих працівників (за 2016 рік – 90). 10 працівників притягнуто до дисциплінарної відповідальності. 8 – винесені офіційні застереження про недопущення вчинення протиправних дій.
До органів прокуратури звітного року направлено 33 матеріали для надання правових висновків діям податкових та митних працівників і прийняття відповідних рішень.

За результатами розгляду матеріалів перевірок відділу внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС у Черкаській області правоохоронними органами області відкрито 12 кримінальних проваджень – 10 відносно співробітників ДФС у Черкаській області щодо вчинення ними кримінальних проступків, 2 – за фактами передачі суб’єктами господарювання неправомірної вигоди (хабара) працівникам фіскальної служби.
Відносно восьми працівників ДФС області складено протоколи про вчинення корупційних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 172-6 КУпАП – за несвоєчасну подачу е-декларацій про доходи за 2016 рік, які направлено до суду для прийняття відповідного рішення. П’ятьох працівників притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафу. По трьох кримінальних провадженнях підслідним оголошено підозри у вчиненні кримінальних правопорушень. По трьох складено обвинувальні акти та направлено матеріали до суду для прийняття відповідного рішення.

По одному з направлених до суду кримінальних проваджень, підслідну особу визнано винною у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України та призначено їй міру покарання у вигляді одного року позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування один рік, з іспитовим терміном 1 рік.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x