Звенигородські лісівники звільнили понад 40 автомобілів зі снігових пасток

Звенигородські лісівники звільнили понад 40 автомобілів зі снігових пасток

Протягом останніх днів працівники Звенигородського лісгоспу працюють в умовах надзвичайної ситуації, яку оголошено в районі 19 січня у зв’язку зі складними погодними умовами. За повідомленням Черкаського обласного гідрометцентру, на Звенигородщині висота снігу є однією з найбільших по області та становить понад 55 сантиметрів. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Звенигородські лісівники звільнили понад 40 автомобілів зі снігових пасток Як розповів директор Звенигородського лісгоспу Анатолій Проценко, уся техніка лісгоспу та лісництв, що може допомогти у ліквідації наслідків негоди, ще з 18 січня працює у посиленому режимі, а лісівники працюють без вихідних. У кожному лісництві є в наявності відвали для відгортання снігу, які кріпляться до тракторів, – тож насамперед вони були пущені для прогортання доріг у селах, селищах та містах, зокрема й у самій Звенигородці по визначених оперативним штабом маршрутах. Першочергова увага була приділена об’єктам соціальної сфери – звільняли від снігової навали школи, дитячі садочки, Звенигородську районну лікарню.

Показовим є той факт, що протягом цих днів звенигородські лісівники визволили зі снігових заторів понад 40 вантажних автомобілів – чергові КРАЗи та тягачі працювали на основних транспортних напрямках – Уманському, Черкаському та Київському.

Як зазначив заступник директора Звенигородського лісгоспу Олег Баглай, співпрацювали лісівники й з електриками. Так, приміром, у Хлипнівському лісництві розчистили від поваленої деревини 6 електроопор, чим пришвидшили проведення робіт з відновлення електроенергії для місцевих населених пунктів. Крім того, у лісництвах здійснено розчищення лісових доріг, що ведуть до підгодівельних майданчиків для диких звірів – завезено корми, що допоможуть тваринам зимувати.

Говорять у лісгоспі і про страшні наслідки сніголаму у лісових масивах – пошкоджено дуже багато лісу, тож поступово будуть здійснювати підрахунки для визначення загальних наслідків цієї зимової стихії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x