Свято єдності відзначили в Кам’янці

Свято єдності відзначили в Кам’янці

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.

Разом із Днем Соборності України ми святкуємо ще й День Свободи. Адже, саме Свобода – наша мета і, водночас, політична й суспільна реальність об\’єднує громадян України незалежно від поглядів і переконань. Найважливіше, що суспільство здобуло право на зміни, яке маємо сприймати не як дарунок, а як обов\’язок діяти, змагатись і працювати для гідного життя.
23 січня у місті Кам’янка відбувся мітинг з нагоди Дня Соборності та Свободи України, у якому взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Богдан Солошенко, голова районної ради Сергій Сундуков, міський голова Володимир Тірон, керівники та працівники підприємств, установ, організацій та громадськість міста і району.

За гарною традицією, мітинг проходив біля пам’ятника українського Кобзаря – Т.Г.Шевченка, до підніжжя якого, під час урочистостей, було покладено квіти.

Ірина Скорик

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x