На очищення Тясмину планують залучити кошти обласного природоохоронного фонду

На очищення Тясмину планують залучити кошти обласного природоохоронного фонду

Сумна екологічна ситуація навколо річки Тясмин нарешті дістала відповідну оцінку фахівців охорони довкілля. З’явилися й перспективи її поліпшення. Затверджено районну програму відродження річки, розраховану до 2020 року. Нині розгорнулася робота для реалізації визначених завдань. Над поліпшенням гідрологічного стану Тясмину працюють і в межах відповідної обласної програми. Про це “Нова Доба” дізналася на сайті \”Ремарка\”.

До обласної екологічної програми входить 14 заходів і вартісних проектів, п’ять з яких уже реалізують у Тясминському суббасейні.

Для реалізації екопроектів на Тясмині сподіваються залучити й кошти обласного природоохоронного фонду шляхом реалізації відповідних проектів. Їх уже підготували Кам’янський, Чигиринський, Черкаський, Смілянський райони, Чигирин і Сміла спільно зі Степанецькою ОТГ та подали на розгляд комісії.

Проведення необхідних заходів у суббасейні дасть змогу комплексно розв’язати цю проблему і зрештою поліпшити гідрологічний стан Тясмину. Ідеться не лише про розчищення цієї річки, а й тих, які впадають у басейн, наприклад Рудки, будівництво споруд з очищення стічних вод, ремонт дамби на водосховищі Сміли та багато іншого.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x