На Черкащині Держархбудінспекція зупинила 2 тисячі владних рішень

На Черкащині Держархбудінспекція зупинила 2 тисячі владних рішень

Протягом 2017 року Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції у Черкаській області проведено 57 перевірок діяльності уповноважених органів з питань архітектури та містобудування. Зокрема, 12 планових та 45 позапланових. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби ДАБІ України.

Під час заходів державного архітектурно-будівельного нагляду у роботі відповідних органів були виявлені порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності.

Найпоширеніші з них – невідповідність намірів забудови земельної ділянки вимогам містобудівної документації, будівельним нормам, стандартам і правилам, відсутність плану зонування та детального плану території, недотримання вимог Порядку надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, Порядку видачі будівельних паспортів на забудову земельної ділянки та Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

За результатами перевірок посадові особи Управління видали 22 приписи про усунення порушень і скасували дію 405 містобудівних умов та обмежень, 448 будівельних паспортів та 74 паспортів прив’язки тимчасових споруд. Вирішено також зупинити дію 139 містобудівних умов та обмежень, 705 будівельних паспортів, 228 паспортів прив’язки тимчасових споруд. Водночас, відновлено дію 246 рішень.

Крім того, від початку 2018 року ДАБІ на Черкащині провели 2 перевірки діяльності уповноважених органів містобудування та архітектури, під час обох з них виявлено порушення. За результатами заходів нагляду винесено 2 рішення про скасування і зупинення містобудівних умов та обмежень, 2 про зупинення будівельних паспортів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x