Черкаський університет посідає 35 місце серед вишів України

Черкаський університет посідає 35 місце серед вишів України

За новими результатами (на січень 2018р.) одного з рейтингів університетів світу — Webometrics Ranking of World’s Universities — Черкаський національний університет посідає 35 місце серед ЗВО України та є лідером серед закладів вищої освіти Черкащини. Про це «Нова Доба» дізналася від Василя Мойсієнка, першого проректора ЧНУ ім. Богдана Хмельницького.

Зокрема, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини посідає 87 місце, Уманський національний університет садівництва – 164, а Черкаський державний технологічний університет – 196.

Як відомо, результати досліджень Webometrics публікуються двічі на рік та охоплюють двадцять тисяч університетів з усього світу.

Webometrics складають з 2004 року і публікують двічі на рік (у червні-липні та січні). Його складає Лабораторія кіберметрики («Cybermetrics Lab») Національної дослідницької ради Іспанії («Spanish National Research Council», CSIC), яка діє при Міністерстві науки та інновацій Іспанії. Рейтинг починався з аналізу 6 000 університетів у 2004 році, на сьогодні аналізують понад 20 000 вишів і визначають їхнє місце відповідно до ступеня представлення своєї діяльності в Інтернет-просторі, застосовуючи свою власну методологію оцінки

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x