З підозрою на ботулізм госпіталізували жительку Черкас

24 Червня 2025, 15:01
0

До Черкаської міської інфекційної лікарні з підозрою на харчовий ботулізм потрапила жителька Черкас. Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Черкаській області.

За попередньою інформацією, 23 червня місцева мешканка вживала в’ялену тарань з ікрою, приготовану в домашніх умовах. Уже за кілька годин жінка відчула сильний біль у животі, виникли також нудота, багаторазова блювота, діарея, сухість у роті, слабкість, оніміння кінцівок, порушення зору.

Наразі пацієнтці надають симптоматичне лікування.

У Держпродспоживслужбі нагадують: ботулізм — одне з найнебезпечніших харчових отруєнь, спричинене токсином бактерії Clostridium botulinum. Його неможливо виявити за зовнішнім виглядом чи смаком продукту. Часто джерелом інфекції стають домашні консерви, в’ялена риба, ковбаси, паштети, засолені страви.

Щоб уникнути ботулізму, фахівці радять не вживати в’ялену, солону чи консервовану продукцію домашнього приготування й не купувати такі продукти на стихійних ринках або «з рук».

Нагадаємо, у п’яти громадах Черкаської області зареєстрували випадки сальмонельозу.

Читайте «Нову Добу» в соцмережах:

Інстаграм 
Телеграм 
Фейсбук 

Ще більше новин — на сайті.

guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x