Вівсяна каша допоможе зменшити рівень холестерину в крові

Вівсяна каша допоможе зменшити рівень холестерину в крові

Вівсянка є неймовірно корисним продуктом для організму. Споживаючи на сніданок вівсянку, ви отримаєте не лише добову норму необхідних вітамінів та мінералів, але й заряд енергії на весь день. А ще вівсяна крупа здатна покращити роботу серця та відрегулювати рівень холестерину в організмі.

Вівсяна крупа є універсальним злаком, адже вона чудово смакує з молоком та соком, а ще на її основі можна готувати корисну гранолу. У вівсянці міститься велика кількість розчинної клітковини, що має здатність регулювати рівень холестерину в організмі. Секрет у тому, що розчинна клітковина знижує швидкість всмоктування жирів у кишківнику. У результаті цього жир не потрапляє у кров і не відкладається у вигляді жирових відкладень.
Звісно, клітковиною багаті й такі продукти, як яблука, абрикоси та бобові, але найвища концентрація її саме у вівсяній крупі.
Вівсянка багата на вміст не лише клітковини, але й інших поживних речовин, а саме:
– сапонін (рослинний глікозид), що прискорює знешкодження поганого холестерину;
– авенантрамід (поліфенольна сполука) покращує роботу серця та запобігає накопиченню вільних радикалів, які є головною причиною розвитку атеросклерозу.

Зверніть увагу, що не всі продукти, що містять вівсянку, допоможуть знешкодити поганий холестерин. До прикладу, вівсяне печиво лише погіршить ваш стан, адже там міститься величезна кількість жирів та вуглеводів. Те саме стосується і вівсяних пластівців швидкого приготування з різними наповнювачами, які часто можна зустріти на полицях із дитячим харчуванням. Не варто зловживати цими продуктами, адже у такі пластівці часто додають різні харчові добавки.
Якщо ви хочете, щоб рівень холестерину в організмі був у нормі, радимо вживати ті продукти на основі вівсяної крупи та борошна, що не містять шкідливих для здоров’я інгредієнтів. До таких продуктів належать злакові батончики з вівсянкою, медом та фруктами. Ці корисні солодощі щороку набувають більшої популярності. Якщо ви з’їсте такий батончик як перекус, то зможете зарядити організм енергію на тривалий час.

Безумовно, корисні будуть чисті вівсяні пластівці. Можете купувати звичайну вівсяну крупу або кашу «Геркулес». На сніданок вистачить півсклянки крупи. Щоб зробити трапезу ще поживнішою, радимо додати до вівсянки одну столову ложку лляного насіння. Якщо ви хочете зробити смак страви цікавішим та оригінальнішим, додайте до каші ягоди або фрукти, які до вподоби. Вівсяна крупа зберігає усі свої поживні елементи та клітковину, адже після збору врожаю та очищення з неї не знімають зовнішню оболонку.
Якщо ви хочете відрегулювати рівень холестерину в організмі, необхідно не просто вживати вівсяну кашу, але й дотримуватися принципів правильного харчування та зменшити кількість жирів та вуглеводів у раціоні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x