Високопосадовцю Черкаської міськради повідомлено про підозру

Високопосадовцю Черкаської міськради повідомлено про підозру

Працівники Управління захисту економіки в Черкаській області ДЗЕ НП України виявили факт протиправної діяльності службових осіб Черкаської міської ради. Внаслідок цих дій забудовник розпочав незаконне будівництво багатоповерхового будинку. Прокуратура Черкаської області розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ НП України в Черкаській області.

Відповідно генплану міста на даній ділянці дозволялося будувати малогабаритні об’єкти. Проте, керівник управління міської ради, всупереч генеральному плану міста та зонінг плану, видав документ, яким змінювалися містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки.

А директор департаменту Черкаської міської ради, попри встановлені вимоги та рішення міської ради, видав наказ, яким затвердив містобудівні умови та обмеження земельних ділянок на користь забудовника.

Це дозволило підприємцю розпочати будівництво багатоповерхового будинку.

Внаслідок незаконних дій посадовців громаді м. Черкаси завдано збитків на суму понад 10 мільйонів гривень. Оскільки, після введення в експлуатацію об’єктів будівництва, земельна ділянка вибуде із комунальної власності на користь забудовника.

Наприкінці минулого року директорові департаменту було повідомлено про підозру за ч. 2. ст. 364 Кримінального кодексу України.

На даний час про підозру у вчиненні даного злочину повідомлено і керівникові управління цього департаменту.

Правоохоронці проводять подальші слідчо-оперативні заходи з метою встановлення всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x