Уроки першої допомоги корсунцям давали друзі з німецького Гіфхорна

Уроки першої допомоги корсунцям давали друзі з німецького Гіфхорна

Більш як чверть століття підтримують партнерські зв’язки Корсунь-Шевченківський та німецьке місто Гіфхорн. Дружба розвивається в різних площинах: культурній, гуманітарній, соціальній, економічній.
Наприкінці січня у Корсуні-Шевченківському побували представники гіфхорнського Червоного Хреста: Андреас Ріке − керівник відділу надання першої медичної допомоги та Ханц-Йоахім Ріке − викладач з надання першої медичної допомоги. Вони привезли у подарунок місту навчальні манекени і провели кілька тренінгів для корсунських медиків, ДСНС-ників, медпрацівників дитячих садків, педагогів, школярів та студентів.

Особливий інтерес викликало це навчання у педагогічному коледжі. Директор коледжу Людмила Семененко розповіла гостям про волонтерську діяльність майбутніх педагогів та про те, як у навчальному закладі дають студентам навики долікарської допомоги постраждалим під час надзвичайних випадків. Студенти з великим задоволенням брали участь у тренуванні на людях і манекенах і, за оцінкою німецьких тренерів, добре засвоїли, як зробити дорослим та дітям штучне дихання і непрямий масаж серця.

Міський голова Олександр Гайдай зауважив, що корсунська громадськість високо оцінила тренінги гіфгорнських працівників Червоного Хреста, оскільки подібні навчання у нас системно не проводяться, а потреба в таких знаннях життєво важлива. Навчальні манекени міськрада передасть педколеджу та іншим установам, на базі яких будуть проводитись заняття з надання першої долікарської допомоги.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x