Черкаси стали танцювальною столицею України

Черкаси стали танцювальною столицею України

На день Черкаси перетворилися на танцювальну столицю країни. Близько 2 тисяч дансерів із різних куточків України завітали до нашого міста, аби випробувати свої сили на щорічному фестиваль сучасного танцю «Весняний вітер». Ці змагання проходять у нашому місті вже вчотирнадцяте та збирають у ПС «Будівельник» як іменитих хореографів, так і професійних танцівників, початківців, а також їхніх батьків. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

Традиційно танцівники змагаються в сімдесяти категоріях. Серед найпопулярніших стилів: хіп-хоп, диско, джаз-фанк, хаос, диско-слоу. На чотирьох майданчиках одночасно суворі судді прискіпливо оглядають кожного учасника.

Цього року, попри напругу в країні, до Черкас приїхали танцівники з півночі та півдня, сходу та заходу країни. Наймолодшому дансеру 3 роки, найстаршому – 18.

Організатори «Весняного вітру» переконані: такі змагання – це подолання емоційних бар’єрів самих конкурсантів. Крім того, вони мають змогу взяти участь в авторитетному конкурсі, не виїжджаючи за кордон.

– Турнір є рейтинговим, усеукраїнським. Народу подобається. І в Черкасах раді, коли танцівники приїжджають, щоби поспілкуватися, поділитися досвідом, показати майстерність і вкотре позмагатися. Ці змагання збирають лише найкращих танцівників із України. Радує те, що сучасні танці молодіють, адже цього року долучилося багато нових юних танцівників, – говорить Вікторія Сухенко, організатор змагань.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x