34 учасники АТО з Чорнобаївського району оздоровилися за рахунок держави

34 учасники АТО з Чорнобаївського району оздоровилися за рахунок держави

За 2017 рік за рахунок коштів державного бюджету було оздоровлено 34 учасники АТО із Чорнобаївського району, з них 33 особи – учасники бойових дій (на суму 207,7 тис. грн.) та 1 інвалід війни (на суму 18,2 тис. грн.). Про це розповів начальник управління з питань праці і соціального захисту населення РДА Олександр Юрковський. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Чорнобаївської РДА.

Учасники бойових дій (АТО) забезпечуються санаторно-курортним лікування у санаторіях: «Мошногір\’я», с. Будище, Черкаська обл.; «Дніпро-бескид», м. Трускавець, Львівська обл.; «Смерічка», с. Опака, Львівської обл.; «Орізонт», смт Сергіївка, Одеська обл.; «Остеч» м. Мена. Чернігівської обл.; «Борисфен», м. Очаків, Миколаївської обл.; «Київ плюс», м. Моршин, Львівської обл.

Інвалід війни з числа учасників АТО проходив санаторно-курортне лікування за профілем лікування з наслідками травм хребта та спинного мозку в санаторії «Клінічний санаторій ім. Пирогова» у м. Одеса (Куяльник).

За рахунок коштів районного бюджету у 2017 році був оздоровлений 1 учасник бойових дій (АТО) в санаторії «Дніпро-бескид» м. Трускавець на суму 6,3 тис. грн.

Також у 2017 році психологічну реабілітацію пройшов 1 учасник АТО (ТОВ «Укрреабілітація» Києво-Святошинський район, с. Капітанівка, Київська обл.).

За напрямом програми «Заходи з соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (крім військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку)» у Чорнобаївській автомобільній школі ТСО України у 2017 році пройшли навчання за спеціальністю: водій категорії «В» – 11 учасників АТО на суму 58,4 тис. грн., водій категорії «С» – 4 учасники АТО на суму 19,6 тис. грн., водій категорії «Е» – 3 учасники АТО на суму 10,7 тис. грн. Всього провчилось у 2017 році 18 осіб на загальну суму 88,7 тис.грн.

На обліку в управлінні з питань праці і соціального захисту населення Чорнобаївської райдержадміністрації перебуває 397 осіб, які мають статус учасника бойових дій, із них 22 особи – інваліди війни. Інформація про них внесена до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x