Екоінспектори виявили порушення правил використання «щуковок»

Екоінспектори виявили порушення правил використання «щуковок»

Під час природоохоронного рейду 2 лютого працівники Державної екологічної інспекції у Черкаській області в урочищі «Мамай», що в адміністративних межах Коробівської сільської ради виявили 2 факти порушень правил рибальства. Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

Йдеться про ловлю щуки з-під криги з перевищенням дозволеної кількості зимових вудок – «жерлиць» або, як їх ще називають – «щуковок».

Екоінспектори виявили порушення правил використання «щуковок» Правилами любительського і спортивного рибальства встановлено обмеження щодо їх кількості. Вказано, що на водоймах загального користування, а також тих, що закріплені за громадськими об\’єднаннями – не більше п\’яти на рибалку! На жаль, не всі любителі зимової ловлі щуки дотримуються цієї вимоги. А деякі «любителі» дозволяють собі застосовувати і по 10, і по 20, і навіть по 30 «жерлиць» одночасно.

По кожному випадку складено адміністративний протокол за ч.3 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Максимальний штраф за цією статтею становить 170 грн.

Також, цього дня виявлено факт незаконного лову на території орнітологічного заказника «Липівський», за що на порушника складено протокол по статті 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Державні екологічна інспекція у Черкаській області закликає громадян дотримуватись правил риболовлі та не порушувати законодавство.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x