Черкаській породіллі вручили ювілейне свідоцтво про народження дитини, замовлене у пологовому будинку

Черкаській породіллі вручили ювілейне свідоцтво про народження дитини, замовлене у пологовому будинку

Черкащанка Неля Вінтоняк замовила свідоцтво про народження для свого новонародженого синочка Матвія ще в обласному перинатальному центрі. Вчора вона отримала його з рук заступника Міністра юстиції Олени Сукманової, яка перебувала на Черкащині з робочою поїздкою. Це вже 250-тисячне свідоцтво в Україні, видане безпосередньо в пологових будинках. Повідомляють у Головному територіальному управлінні юстиції у Черкаській області.

Ініціатива Мін’юсту з надання свідоцтв про народження почала втілюватися в життя у 2015 році. На Черкащині така послуга діє з жовтня 2015 року. За цей час черкаським породіллям було вручено більше 6 тисяч свідоцтв про народження.

– Ця послуга дійсно дуже актуальна, бо вона полегшує життя молодим батькам, яким потрібно займатися немовлям, а не бігати по установах для отримання свідоцтва про народження. І цифра – 250 тисяч – говорить сама за себе, – зауважила Олена Сукманова.

Замміністра зізналась, що й сама, як мама, зіткнулася з такою проблемою при народженні дітей.

– Коли я народила першу дитину, сплатила штраф за несвоєчасне отримання свідоцтва про народження, – поділилася Олена Валеріївна. – За материнським щастям мені не було коли доїхати до відділення РАЦСу. Коли я народила другу дитину, швидко вийшла на роботу і сплив термін отримання матеріальної допомоги, яку я не отримала.

Привітав породіллю з народженням сина та отриманням свідотства про його народження безпосередньо у медзакладі і заступник очільника області Сергій Овчаренко.

Відзначимо, загалом, на Черкащині така послуга надається в 22 закладах охорони здоров’я, де приймаються пологи. Протягом 2017 року в пологових будинках області видано 3 968 свідоцтв, що становить 56% від загальної кількості проведених реєстрацій.

Крім того, при реєстрації народження дитини батьки також мають можливість подати одночасно і документи на реєстрацію місця проживання новонародженої дитини. У 2017 році працівниками відділів ДРАЦС Черкаської області прийнято 1 285 заяв на реєстрацію місця проживання новонародженої дитини, майже половину зяких – у пологових будинках та відділеннях.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x