Чи корисний соєвий соус?

Чи корисний соєвий соус?

Соєвий соус по праву вважається «королем» азійської кухні. Але для жителів наших широт – це досить екзотичний продукт, який вперше став з’являтися на столі в українців не так давно. Попри це, багатьом уже встиг полюбитися ароматний соус в поєднанні з рибними та м’ясними стравами.

Оригінальний соєвий соус – це рідина темного або світлого кольору. Темний соєвий соус більш густий і ароматний, який ідеально підходить для маринування м’яса. Складається такий соус лише з сої, цукру і солі. Світлий соус відрізняється більш легкою концентрацією і більш солоним смаком, його в основному використовують для заправки салатів.
Правильно приготовлений соєвий соус має унікальний склад, який дуже корисний для нашого організму. Насамперед, у складі соєвого соусу в десять разів більше антиоксидантів, ніж у сухому червоному вині. У ньому міститься цілий спектр вітамінів і мінералів, у тому числі й таких незамінних, як залізо, цинк, вітаміни групи В. Крім цього, до складу соусу входять двадцять необхідних людському організму амінокислот, а також солі глутамінової кислоти, що здатні загострювати смакові відчуття. Тому такий соус чудово підкреслює смак будь-якої страви.
Багатий мінеральний склад соєвого соусу допомагає поліпшити кровообіг і корисний при захворюваннях серця і судин. Він є профілактичним засобом проти онкологічних захворювань, а ще допомагає при безсонні, головних болях, набряках, спазмах судин, дерматитах та інших захворюваннях.

Також цей продукт прискорює метаболізм і виводить шлаки з організму, тому є ефективним засобом у боротьбі із зайвою вагою.
Надзвичайно корисний азійський соус для жіночого здоров’я, адже в ньому міститься велика кількість фітоестрогенів. Якщо регулярно вживати його в їжу, можна нормалізувати менструальний цикл, зберегти жіночу молодість, відстрочити настання менопаузи.
Головна шкода цього продукту – у недобросовісних виробниках, які порушують технологію виготовлення. Дешевий сурогат, що часто зустрічається на полицях магазинів, не має нічого спільного з оригінальним соєвим соусом. Регулярне вживання в їжу неякісного продукту здатне завдати серйозної шкоди організму.

Щоб відрізнити підроблений соєвий соус від справжнього, необхідно дотримуватися наступної тактики:
– справжній соєвий соус низькокалорійний, у ньому немає барвників і ароматизаторів;
– ідеально, якщо до його складу входить всього три продукти: соя, сіль і цукор;
– колір соєвого соусу світло-коричневий або темно-коричневий, але не чорний;
– білка в ньому міститься не менше 8 %;
– пляшка, в якій продається соус, має бути прозорою і скляною;
– справжній соєвий соус не може коштувати надто дешево.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x