Черкащани взяли участь у чемпіонаті України з фехтування на шаблях

Черкащани взяли участь у чемпіонаті України з фехтування на шаблях

З 01 по 03 лютого у місті Миколаїв пройшов Чемпіонат України серед юніорів з фехтування на шаблях. Черкащину представляли 12 спортсменів, з яких Куксенко Роман – вихованець ШВСМ, Письменний Юрій – вихованець ОДЮСШ ФСТ «Динамо», а всі інші спортсмени – вихованці КДЮСШ № 2. Це був останній відбірковий етап перед Чемпіонатом Європи та Світу серед юніорів (спортсмени 1998 року народження та молодші). Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Черкаський Спорт».

У перший день пройшли особисті змагання, у яких на п`єдестал пошани вийшла лише Гнідашева Валерія (бронзова медаль), програвши у напвфіналі представниці одеської школи Смірновій Маргариті. На жаль, самий титулований спортсмен черкащини Куксенко Роман склав зброю у двобої з представником Києва Гуменом Василем за вихід у 4, але цей невдалий виступ не заважає йому потрапити до складу збірної команди, і з 5 по 12 березня представляти Україну на Чемпіонаті Європи, який пройде у російському місті Сочі, а рівно через місяць він буде представляти Україну на Чемпіонаті Світу в Італії.

У командній першості 3 лютого команда чоловіків у складі: Внукова Валентина, Лифаря Антона, Куксенка Романа та Кумпанського Олександра виборола бронзові нагороди, вигравши у команди Хмельницької області із рахунком 45-25. Дорогу до медалей найвищої проби їм протистояла команда Миколаївської області, які і стали чемпіонами України.

Дівчата у складі: Гнідашева Валерія, Ткаченко Альона, Псюрніченко Аліна та Ходирєва Ірина посіли лише 5 місце, програвши за вихід у напівфінал команді Одеси, а потім виграли у команд Києва та Хмельницької області.

У групі підтримки черкаської команди був начальник управління у справах сім`ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації Зеленський Максим Васильович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x