У Золотоноші визначили найкращих читачів

У Золотоноші визначили найкращих читачів

У Золотоніській бібліотеці для дітей відбувся 2-й етап конкурс «Найкращий читач району-2014». Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія-2014» є відкритим і проводиться як творче змагання дітей в усіх адміністративно-територіальних одиницях України, де є загальноосвітні навчальні заклади ІІ ступеня або бібліотеки. Про це повідомили на сайті міста Золотоноша.

У першому етапі конкурсу, який проходив протягом лютого 2014 року, брали участь усі охочі учні 6–8 класів у 17 сільських і шкільних бібліотеках Золотоніського району. До Золотоніської бібліотеки для дітей на другий етап конкурсу приїхали 27 осіб – найкращі читачі з Богуславецької, Гельмязівської, Гладківщинської, Деньгівської, Коробівської, Кропивнянської, Крупської, Пальмирської, Піщанської, Подільської, Синьооківської, Чапаєвської сільських і шкільних бібліотек.

На районному етапі Всеукраїнського конкурсу дитячого читання учасників оцінювало компетентне журі в складі начальника відділу культури і туризму Золотоніської РДА Ірини Юхименко, провідного спеціаліста відділу освіти Золотоніської РДА Любов Литвиненко, завідувача відділом комплектування і обробки літератури Золотоніської ЦРБ Наталії Тимошенко, провідного методиста Золотоніської ЦРБ Діни Вовк, провідного бібліотекаря Золотоніської районної бібліотеки для дітей Ніни Гринь.

Учасники 2-го етапу конкурсу передали членам журі для оцінювання власноручно заповнені щоденники, а координаторові – списки книжок, прочитаних під час підготовки до 1-го та 2-го етапів. Нагадаємо, без щоденника, списків книжок і заповненої анкети учасників не допускали до змагань. Захоплення присутніх на інтелектуальному дійстві викликав конкурс «Ерудит» для учнів 6-8 класів за аналогом телевізійної гри «Найрозумніший». За результатами оцінювання журі визначило 3-х переможців (по одному з 6, 7 та 8 класів), які отримали звання «Найкращий читач району (міста) – 2014» і продовжили змагання в 3-му етапі конкурсу. Такими учнями виявились найкращі читачі з Деньгівської СБФ – Анастасія Хвиль та Оля Сергієнко, а також найкращий читач Коробівської СБФ – Ростислав Нетудихатка. Саме вони представили Золотоніський район на обласному етапі конкурсу в Черкаській обласній бібліотеці для дітей.

Переможці 2-го етапу отримали диплом «Найкращий читач району -2014» та цікаві книги. Всі учасники також отримали подяки за участь в конкурсі «Найкращий читач України 2014 року» та художні і енциклопедичні видання, які організатори змогли придбати завдяки допомозі й підтримці відділу культури і туризму Золотоніської РДА, за профспілкові кошти бібліотечних працівників та спонсорські книги від приватного підприємця із м. Черкаси Романа Теслі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x