Про пільги на санаторно-курортне оздоровлення учасників АТО

На Черкащині діє комплекс заходів задля всебічної підтримки на місцевому рівні учасників АТО та членів їхніх сімей, сприяння вирішенню їхніх соціально-побутових проблем. Серед ключових напрямків допомоги атовцям — отримання психологічної реабілітації та пільги на санаторно-курортне лікування.

Як повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало під час засідання Асоціації громадських організацій учасників бойових дій, минулоріч пільгою із санаторно-курортного оздоровлення скористалися 412 учасників бойових дій, 12 інвалідів війни та 1 інвалід війни з наслідками травм хребта та спинного мозку з числа учасників антитерористичної операції разом із супроводжуючою особою.

На базі лікувально-профілактичних закладів області для отримання стаціонарного лікування учасників АТО розгорнуто 713 спеціалізованих ліжка в 262 палатах підвищеної комфортності. Особам зазначеної категорії, які звернулися за медичною допомогою до лікувальних закладів, допомога надається своєчасно, безоплатно та відповідно до галузевих стандартів.

Нагадаємо, з метою ефективного використання бюджетних коштів та забезпечення вільного вибору санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань для учасників антитерористичної операції торік було змінено систему закупівлі санаторно-курортних послуг. Так, відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування проводиться через безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги на підставі тристоронньої угоди (учасник АТО – управління соцзахисту – санаторій). Гранична вартість путівки визначена у розмірах: для інвалідів війни з числа учасників АТО – 5 250 грн (без ПДВ); для учасників бойових дій з числа учасників АТО – 6 300 грн (з ПДВ).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x