ЧДТУ: соціально-гуманітарна взаємодія

ЧДТУ: соціально-гуманітарна взаємодія

Сьогодні Черкаський державний технологічний університет – це стабільний, прогресивний, унікальний вищий навчальний заклад, до складу якого входять 7 факультетів, 40 кафедр. Наразі у ЧДТУ здійснюється підготовка студентів за 36 спеціальностями освітнього ступеня бакалавр, 34 спеціальностями освітнього ступеня магістр та 11 спеціальностями освітнього ступеня доктора філософії.
Технологічний університет десятиліттями упевнено підтверджує імідж стабільного вишу, який випускає висококваліфікованих фахівців з інженерних, технологічних, кібернетичних, будівельних, екологічних, фінансово-економічних та лінгвістичних спеціальностей.
Але не лише навчанням живе навчальний заклад. Нині Черкаський державний технологічний університет створює хороші умови для виховання та всебічного розвитку особистості.

ЧДТУ: соціально-гуманітарна взаємодія

Протягом минулого 2017 року в Черкаському державному технологічному університеті плідно працював Центр студентського розвитку та культурних програм, яким було проведено 45 культурно-масових заходів.
Унікальні Дні факультетів, Фестиваль студентських талантів «Дебют першокурсника» та Фестиваль «Європа-фест», День університету, День студента, загальноуніверситетський День вишиванки, Кубок ректора ЧДТУ з КВН, Спортивно-патріотичне свято «Славних воїнів гідні нащадки», шоу-конкурс «Містер і Міс ЧДТУ – 2017», постійно діючий Клуб цікавих зустрічей.
Окремо слід відзначити, започаткований в університеті у 2017 році Обласний Фестиваль-конкурс юнацької творчості «Крила – 2017», на який завітали понад 100 талановитих учасників із багатьох куточків Черкащини.
ЧДТУ шанує ветеранів праці і традиційно організовує урочисті віншування ювілярів.
Упродовж року радувала своїми оригінальними відеоматеріалами Студентська віртуальна студія, роботи якої тепер можна переглядати на головній сторінці сайту університету.

ЧДТУ: соціально-гуманітарна взаємодія

У Черкаському державному технологічному університеті активно функціонує студентське самоврядування. Запроваджені три посади помічників ректора на громадських засадах із числа студентів. Приємно констатувати, що вже втретє головою Студентської ради при Черкаській облдержадміністрації обрано саме студента ЧДТУ, цього року відповідальну посаду обійняв студент 4 курсу ФЕУ Володимир Півненко.
Черкаський державний технологічний університет, 3 та 4 березня 2017 року, став місцем передового досвіду під час дводенного регіонального студентського форуму, який провела Українська асоціація студентів спільно з Студентською радою при Черкаській обласній державній адміністрації. У заході взяли участь представники студентського самоврядування усіх вишів Черкаської області.
Крім цього, 2017 університетський рік виявився надзвичайно багатим на мистецькі перемоги в обласних та всеукраїнський конкурсах. Відтак, 12 – 13 квітня 2017 року студенти ЧДТУ взяли участь у ХV Всеукраїнському фестивалі студентської художньої творчості «Весняна Хвиля – 2017». Анастасія Піскова (ЛФ) отримала Диплом лауреата ІІІ ступеня в номінації «Авторська поезія», а Анна Рамазанова (ЛФ) відзначена Дипломом лауреата ІІІ ступеня в номінації «Художнє слово». 22 листопада 2017 року на XX Міжнародному Фестивалі-конкурсі студентської художньої творчості «Барви осені – 2017» студентка ЧДТУ (ФЕТР) Олена Зубрицька посіла перше місце у номінації «Художнє декламування». А команда КВН ЧДТУ «КУМА» 19 жовтня 2017 року потрапила до фіналу Черкаської обласної Ліги КВН.

ЧДТУ: соціально-гуманітарна взаємодія

Зважаючи на те, що на Сході України тривають військові дії, точаться криваві бої, в університеті відкрито тематичний фотокуточок, присвячений нашим героям – студентам та співробітникам-атовцям ЧДТУ. Крім цього, викладачі кафедри дизайну ініціювали соціально-мистецький проект: щотижня протягом року відвідували в обласному госпіталі бійців, які проходять реабілітацію після бойових дій на сході України та проводили з ними арт-терапію. У 30 заняттях з арт-терапії взяли участь 180 бійців АТО, які створили 250 художніх робіт. У листопаді 2017 колектив ЧДТУ охоче відгукнувся на прохання Центру допомоги учасникам АТО підтримати наших бійців на передовій. Протягом кількох тижнів викладачі, студенти та співробітники університету збирали необхідні для наших захисників речі. Придбані на суму 4 тисячі гривень ліки, теплі речі та продукти харчування на суму 2 тисячі гривень, а також зібраний одяг та гостинці для військовослужбовців на початку грудня були доставлені у зону антитерористичної операції.
Чимало в напрямку піднесення патріотизму і волонтерства зроблено за минулий навчальний рік у ЧДТУ. 21 вересня 2016 року та 21 вересня 2017 року в університеті відбувся патріотичний захід «Плекаймо мир», приурочений до Міжнародного дня миру. А 5 жовтня в Черкаському державному технологічному університеті пройшло засідання Координаційної ради Черкаської обласної державної адміністрації з питань національно-патріотичного виховання. Під час засідання ЧДТУ поділився власним досвідом щодо національно-патріотичного виховання студентства.

У переддень 21-ї річниці Дня Конституції України, 27 червня, на площі біля ЧДТУ, за підтримки Черкаської облдержадміністрації, відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку нашому земляку, колишньому проректору нашого університету, який став одним з авторів головного законодавчого документу нашої держави Михайлу Дмитровичу Сироті.
14 листопада 2017 року з метою популяризації різних видів спорту в ЧДТУ започатковано проведення Спортивно-патріотичного свята «Спорт – здоров’я нації», під час якого кожен міг взяти участь у цікавих майстер-класах із різних видів спорту.
До того ж, кафедра економічної кібернетики та маркетингу ЧДТУ ініціювала проведення освітнього реклама-фесту «Моя школа – найкраща!».
Колектив Черкаського державного технологічного університету переконаний, що новий рік буде ще багатшим на досягнення, здобутки та перемоги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x