За добу від пожеж загинули 4 жителі Черкаської області

За добу від пожеж загинули 4 жителі Черкаської області

6 лютого, близько 08:30 на пункт зв’язку Кам’янської пожежно-рятувальної частини від начальника Кам’янського відділу поліції надійшло повідомлення про пожежу, що сталася у селі Михайлівка. Yа місці пожежі у житловому будинку виявлено тіло 37-річного чоловіка. Причиною пожежі, яка забрала життя чоловіка, стала необережність загиблого під час куріння. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

О 09:00 до оперативно-координаціного центру Управління надійшло повідомлення про загорання житлового будинку на вулиці Княгині Ольги в місті Жашків. На боротьбу із вогнем виїхав черговий караул 20-ї державної пожежно-рятувальної частини. Після ліквідації пожежі в помешканні було знайдено тіло 83-річної господарки домоволодіння. За попередньою інформацією, до пожежі призвів електрообігрівач, який експлуатувався із порушенням правил безпеки.

По обіді по лінії екстреного зв’язку «101» від випадкового перехожого надійшло повідомлення про пожежу в побутовому вагончику села Домантове Золотоніського району. Пожежу ліквідували рятувальники 8-ої Державної пожежно-рятувальної частини та добровольці МПК із села Домантове. На місці події було знайдено тіло 50-річного господаря. За попередньою інформацією, причиною пожежі та загибелі чоловіка стало необережне поводження з вогнем під час куріння.

Ще одна пожежа, що забрала життя людини, сталася о 14:23 у житловому будинку у смт Лисянка. На місці пожежі працював черговий караул Лисянського пожежно-рятувального посту, який виніс із помешкання тіло 47-річного господаря. Як і у попередньому випадку, причиною пожежі та загибелі чоловіка стала необережність під час куріння.

В зв’язку з цим, Управління ДСНС України у Черкаській області вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки у побуті. Адже незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі та призвести до значних матеріальних збитків, і навіть людських жертв.

ПРО ЩО ПОТРІБНО ПАМ\’ЯТАТИ ЗАВЖДИ:
– недбало кинуті непогашений сірник або недопалок можуть призвести до пожежі;
– не можна перевантажувати електромережу одночасним включенням великої кількості електроприладів в одну електророзетку;
– ні в якому разі не застосовувати замість запобіжників заводського виготовлення саморобні, що називаються в народі \”жучки\”;
– електронагрівальні прилади – праски, чайники, плитки та інші – слід встановлювати на підставках, що не згорають, а йдучи з будинку не забувати їх вимикати;
– недотримання правил пожежної безпеки при користуванні печами призводить до пожеж з тяжкими наслідками;
– виконуючи фарбувальні роботи, потрібно ретельно провітрювати приміщення, не запалювати сірники і не палити;

Шановні батьки! Не залишайте дітей без нагляду! Розповідайте своїм дітям про небезпеку гри з вогнем, навчайте їх правилам пожежної безпеки! Обмежте користування дітей газовими та електричними приладами! Зберігайте сірники та запальнички подалі від дітей! Життя та здоров’я дітей у Ваших руках!

Якщо сталася пожежа, телефонуйте за номером 101.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x