Черкаські лісівники працюють над ліквідацією наслідків січневої негоди

Черкаські лісівники працюють над ліквідацією наслідків січневої негоди

Повалені дерева, стовпи, пошкодженні лінії електропередач. Негода, що господарювала на Черкащині наприкінці січня, додала роботи всім комунальним службам, а також лісівникам, електрикам та дорожникам. Найбільше постраждали сотні дерев та кілометри електродротів на території Дахнівського та Свидівського лісництв.

Ці лісництва зазнали найбільше ушкоджень серед 8 інших постраждалих від негоди 18-19 січня. Як борються черкаські лісівники із наслідками негоди розповів директор директор ДП «Черкаське лісове господарство» Андрій Пустовіт.

Черкаські лісівники працюють над ліквідацією наслідків січневої негоди– Через снігопади й сніголами дуже багато населених пунктів у Черкаському районі залишилися без світла й на досить тривалий час. Дороги були завалені деревами, що унеможливлювало проїзд. Ми разом із рятувальниками, енергетиками та громадою деяких сільських рад оперативно працювали над усуненням перешкод, розчищенням дороги, – розповів очільник «Черкаського лісового господарства».

Черкаські лісівники працюють над ліквідацією наслідків січневої негодиАндрій Пустовіт зауважує, що наслідки негоди вимірюються тисячами постраждалих дерев та гектарами заваленої ними ж територіями. Лише за два дні снігопадів було повалено на лінії електромереж і дороги 1070 дерев.
– Ці дані лише щодо доріг, а по лісу постраждалих дерев набагато більше. Збитки вимірюються десятками тисяч кубометрів. Тому нам доведеться ще провести багато заходів і для усунення наслідків снігопаду, і для попередження виникненян таких ситуацій у майбутньому, – наголошує Андрій Пустовіт.

Серед постраждалих дерев – здорові сосни, крони яких поламав мокрий сніг, через що шанси на відновлення дерев близькі до нуля. Тому, наголошують спеціалісти, їх потрібно якомога швидше прибрати й відправити на заготовку чи переробку. Адже пошкоджені дерева є діловою деревиною, тобто такою, яку ще можна продати.

Так, 21 одиниця техніки та 120 працівників підприємства з усіх структурних підрозділів задіяли до прибирання дерев та усунення наслідків негоди лише у перший тиждень роботи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x